Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

KDi iesaka: Slidojoši mamuti un nenovecojoši hiti

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Bērnu elki slidos, dejos, dziedās

No 23. līdz 25. janvārim Arēnā Rīga notiks ledus šovs Ledus laikmets dzīvajā! Mamuta piedzīvojums/Ice Age Live!. Tas veidots pēc animācijas filmu Ledus laikmets/Ice Age motīviem. Skatītāju iemīļotie varoņi Skrets, Manijs, Djego, Sids, Elija, Persika, Baks, Edijs un Krešs kopā ar jauniem personāžiem dosies pārsteigumu pilnā ceļojumā, viņi slidos, dejos un dziedās. Uzveduma režisors Gī Karons, kurš savulaik bijis Cirque du Soleil mākslinieciskais vadītājs, uzsver: "Esmu pārliecināts, ka publika nevēlas atkārtoti skatīties jau zināma stāsta atstāstījumu, tāpēc esam sagatavojuši kaut ko jaunu un papildinājuši šovu ar daiļslidošanu, akrobātiku un cirka mākslas elementiem. Tas viss organiski savijas ar jauno sižeta pavērsienu."

Ledus laikmets dzīvajā! Arēnā Rīga 23.–25.I. izrāžu grafiks un biļetes Ticketpro tīklā EUR 19–49 

Uz visu banku

Latvijas Radio 2 organizētā dziesmu aptauja Muzikālā banka 2014 tuvojas noslēgumam. 24. janvārī Ventspilī tiks noskaidrota gada labākā jeb "vērtīgākā" dziesma. Finālā skanēs 15 kompozīciju, kuras izpildīs Jānis Stībelis un Marta Ritova, Rassell un Sabīne Berezina, Igo, Marta Ritova un Emīls Balceris, Ryga un Ērika Eglija, Ivo Fomins, Ūdris un Balode, Roberts Pētersons, Dons, Dzelzs vilka Jauno Jāņu orķestris, Dabasu Durovys, Musiqq, Aija Andrejeva (attēlā), Andris Ērglis, Astro’n’out.

Muzikālā banka 2014 Olimpiskajā centrā Ventspils 24.I plkst. 19. Tiešraide Latvijas Radio 2; LTV1 ēterā plkst. 21.25 

Klasika

Svētdien, 25. janvārī, uz Kino Citadele ekrāna tiešraidē no Maskavas Lielā teātra būs skatāms Pētera Čaikovska balets Gulbju ezers. Odetas un Odīlijas lomu atveidos Jekaterina Krisanova, prinča Zigfrīda lomā – Dmitrijs Gudanovs.

Gulbju ezers Kino Citadele 25.I plkst. 17. Biļetes EUR 8,40 (bērniem), EUR 14 (pieaugušajiem)

Pēdējā provokācija

Latvijas Nacionālās operas (LNO) repertuāru atstāj horeogrāfes Allas Sigalovas mūsdienīgais un provokatīvais balets Otello, kurā brīvā, emocionālā, ekspresīvā dejas un teātra valodā tiek interpretēta Šekspīra luga. Pēdējo reizi šo baletu varēs noskatīties sestdien, 24. janvārī. Galvenās lomas atveidos Ringolds Žigis (Otello), Iļana Puhova (Dezdemona) un Andris Pudāns (Jago).

Otello LNO 24.I plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–23

Mākslas teritorija

Arhitektūras un mediju centrā H2O6 notiks apvienības Dejas anatomija izrāde – performance Mežonīgā triloģija. Tā portretē Norvēģijas, Dānijas un Latvijas kopienas pierobežu teritorijās, kur par galvenajiem jautājumiem ir izvirzīti vietējo iedzīvotāju vērtības un vietas kā identitātes veidotājas. Tās pamatā ir iedzīvotāju stāsti un dzīves epizodes, ko papildina radošās komandas iespaidi un vērojumi. Katra triloģijas daļa caur kustību, mūziku un video stāstiem atklāj spilgtākos iedzīvotāju identitātes aspektus. Izrādē piedalās horeogrāfes un dejotājas Elīna Gaitjukeviča un Agnese Bordjukova, dejotājs Edgars Šļakota, mūzikas autore un izpildītāja Laima Jansone.

Mežonīgā triloģija Centrā H2O6 27., 28., 29.I plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 5–9

Hiti nenoveco

Jāpērk biļetes. Lieliskā britu grupa Simply Red atzīmē 30 gadu jubileju un par godu šim notikumam rudenī sāks Eiropas turneju Big Love. Arēna Rīga 23. oktobrī kļūs par turnejas otro pieturvietu. Simply Red ar vokālistu Miku Haknelu priekšgalā mūs priecēs ar dziesmām Holding Back the Years, If You Don’t Know Me by Now, Something Got Me Started, Stars, Fairground, The Air That I Breathe un citām.

Simply Red Arēnā Rīga 23.X plkst. 19.30. Biļetes Ticketpro tīklā EUR 39–79 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja