Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Dziedātāja Aminata un džeza pianists Harijs Bašs

Komplekts jaukai svētdienai Jūrmalā

Jaunumu – demokrātisku koncertu ciklu Brīvdienu mūzika, kurā uzstāsies populāri dažādu žanru mūziķi, – šogad klausītājiem piedāvā atjaunotā Dzintaru koncertzāle.

Stundu garos koncertos, kuri sāksies nevis vēlu vakarā, bet plkst. 14, tiks gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kas vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti jaunajā Dzintaru koncertzāles restorānā Maestro.

Pirmie jaunajā koncertciklā 26. februārī uzstāsies populārā dziedātāja Aminata un džeza pianista Harija Baša trio. Jaunā, talantīgā dziedātāja, kura pēdējos gados guvusi panākumus gan Eirovīzijas dziesmu konkursā, gan saņemot Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu, iejutīsies jaunā ampluā – izpildot populāras džeza un R&B melodijas. Koncertā, kuru viņa izveidojusi kopā ar pianistu Hariju Bašu, viņiem piebiedrosies bundzinieks Kaspars Kurdeko un kontrabasists Reinis Ozoliņš. Par gaidāmo sadarbību džeza pianists Harijs Bašs saka: "Aminata ir ļoti muzikāla un stilīga dziedātāja. Viņas izpildījumā klasiskā džeza melodijas iegūst svaigu un mūsdienīgu skanējumu." "Tas ir savādāk, bet ir kaut kas kopīgs, jo es tāpat cenšos dziedāt ar dvēseli, izjust dziesmu un tekstu, un tas notiek neatkarīgi no žanra. Man patīk izjust dziesmu, izstāstīt tās stāstu," atklāj Aminata. Gluži lēciens nezināmajā viņai šī programma gan nebūs, jo dziedātāja kopā ar Hariju to izveidojusi jau pirms trim gadiem. Aminata atceras: "Toreiz mums bija divpadsmit koncertu visā Latvijā, turneju noslēdzām Rīgā Mūzikas namā Daile. Galvenais man ir popmūzika, džezs ir prieka pēc. Tagad atkal esmu sailgojusies pēc šīs mūzikas." Pašlaik Aminata strādā pie jauna popdziesmu albuma, taču uzreiz atsaukusies, kad Harijs Bašs piedāvājis kopīgu džeza koncertu. Dzintaru Mazajā koncertzālē viņa dziedās pirmo reizi.

Nākamajos cikla Brīvdienu mūzika koncertos uzstāsies vijolnieka Raimonda Ozola stīgu kvartets (26. martā), dziedātāja Māra Upmane-Holšteina ar grupu Astro`n`out (30. aprīlī) un izcilais latviešu pianists Vestards Šimkus. Koncertu vadītājs būs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš tos iecerējis kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi. J. Ozols teic, ka gaida Brīvdienu mūzikas koncertus ar prieku un cerībām, ka tie spēs ieinteresēt tos klausītājus, kuri varbūt ikdienā nav tik bieži koncertu apmeklētāji. Demokrātiska ir arī biļešu cena – 9,50 eiro. Četru pirmā pusgada koncertu abonementa cena ir 28 eiro. Uzrādot biļeti, koncerta dienā Dzintaru koncertzāles restorānā Maestro var baudīt vēlās brokastis jeb branču par divreiz zemāku cenu – deviņiem eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja