Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Koncertciklu Liepaja Lake Music sezonu sāks ģitārists Mārcis Auziņš

Pirmoreiz uz peldošās skatuves Liepājas ezerā šosezon kāpjot harizmātiskajam un meistarīgajam ģitāristam, komponistam un aranžētājam Mārcim Auziņam, 5. jūlijā plkst. 20 norisināsies vasaras koncertcikla Liepaja Lake Music sezonas atklāšana, informēja koncerta rīkotāji.

Mārcis Auziņš ir viens no Latvijā redzamākajiem un virtuozākajiem ģitāristiem, kurš savās koncertprogrammās izpilda oriģinālkompozīcijas, džeza klasikas pārlikumus un muzikāli brīvus, improvizatoriskus lidojumus, vienlīdz pārliecinoši un spilgti minētajos žanros atspoguļojot gan savu tehnisko meistarību, gan ģitāras plašās tembrālās un kvalitatīvās nianses.

Liepaja Lake Music sezonas atklāšanas koncertā 5. jūlijā ģitārista izpildījumā varēs dzirdēt kompozīcijas no mūziķa pirmā soloalbuma Viens, otrā albuma Aizrautība, kā arī trešā studijas albuma, kurš nāks klajā 2021.gada pavasarī. Koncerta repertuārā būs arī atpazīstamas pasaules popmūzikas melodijas Mārča Auziņa aranžijās no Stinga, Nirvanas un citu grupu un izpildītājmākslinieku zelta repertuāra.

Mārcis Auziņš savas mūzikas gaitas bērnībā sācis kā pianists, beidzot bērnu mūzikas skolas klavieru nodaļu. Pēcāk pievēršas ģitārspēlei un turpina mācības Rīgas 100. vidusskolas rokmūzikas klasē. Pēc tam absolvē Rīgas Doma kora skolas mūzikas menedžmenta nodaļu, kā arī mūsdienu ritmiskās mūzikas nodaļu. 2014. gadā absolvē Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas džeza nodaļu, iegūstot bakalaura grādu džeza ģitāras specialitātē. 2016. gadā ģitārists izdod savu pirmo solo albumu Viens, kurš tiek nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai instrumentālās un starpžanru mūzikas nominācijā un kopš tā laika arī turpina aktīvu mūziķa darbību gan kā izpildītājmākslinieks, gan kā mūzikas autors un aranžētājs.

Mūziķis ir viens no pieprasītākajiem popa, roka un džeza ģitāristiem Latvijā, šobrīd aktīvi darbojoties vairākos muzikālos projektos un koncertējot kopā ar vadošajiem Latvijas solistiem un sastāviem. Radošu projektu un koncertprogrammu ietvaros sadarbojas ar Raimondu Paulu, Mārtiņu Braunu, Jāni Lūsēnu, Laimu Vaikuli, Intaru Busuli, Lindu Leen, Aivaru Hermani, Kasparu Zemīti, Latvijas Radio bigbendu, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un citiem. Arī pandēmijas un klātienes kultūras norišu lieguma kontekstā mūziķis atrada iespējas un risinājumus aktīvi uzstāties, sniedzot saviem klausītājiem un faniem iespēju tiešsaistes priekšnesumu vērošanai sociālo kontu ietvaros, kā arī vairākkārt uzstājoties auto koncertu soloprogrammās visā Latvijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja