Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koncertsēriju Jazz Lounge koncertzālē Cēsis turpina Carsten Dahl Trio

Sestdien, 5. martā, koncertzālē Cēsis pēc ilgāka pārtraukuma programmā atgriežas Jazz Lounge koncertsērija, kuru iesāks starptautiski atzīti džeza mūziķi – Kārstens Dāls no Dānijas, Ole Mortens Vāgans no Norvēģijas un Ivars Arutjunjans no Latvijas, informēja koncertzāles pārstāvji.

"Man ir liels pagodinājums spēlēt leģendārā dāņu  pianista un gleznotāja Kārstena Dāla trio. Viņš ir viens no labākajiem un atzītākajiem džeza pianistiem Eiropā un patiesa Skandināvijas mūzikas leģenda. Trio ietilpst arī izcilais basists Ole Morten Vāgans. Šie ir vieni no labākajiem un fantastiskākajiem mūziķiem, ko esmu saticis, ceļojot pa pasauli un spēlējot; viņu ieguldījumu, mūziku un klātbūtni būs grūti ielikt vārdos. Es cerēju atvest šos divus fantastiskos mūziķus uz Latviju, un nu tas notiks – Cēsīs," atklāj bundzinieks Ivars Arutjunjans.

Trio koncertprogrammā apvienotas ritmiskās un harmoniskās noskaņas, ko iedvesmojusi 20. gadsimta afroamerikāņu mūzika un impresionistiskas pašu mūziķu sajūtas konkrētajā brīdī un vietā, tādējādi padarot koncertu par unikālu un vienreizēju džeza pieredzi. Kārstens Dāls un viņa domubiedri atskaņos mūziku no The Great American Songbook, plaši zināmus džeza mūzikas standartus, kā arī brīvās improvizācijas. Lai gan programma ir daudzšķautņaina, trio meistarīgo improvizatoru izpildījums, dinamiskā saspēle un savstarpējā izjūta ļaus klausītājiem baudīt iekšējā gara ceļojumu – brīvu un vieglu.

Kārstens Dāls (Carsten Dahl) mūsdienās tiek uzskatīts par vienu no inovatīvākajiem un aizrautīgākajiem mūziķiem-improviztoriem. Šķiet, viņa talants ir neizsmeļams. Brīvi izmantojot džeza tradīcijas un apvienojot tās ar pārsteidzošu oriģinalitāti un vēstījumu, viņš komponē arī orķestra darbus un darbojas kā multiinstrumentālists paša veidotos iestudējumos. Dāls ir piedalījies vairāk nekā 300 ierakstu tapšanā, ieguvis neskaitāmas balvas, kā arī saņēmis plašu kritiķu atzinību visā pasaulē.

Ole Mortens Vāgans (Ole Morten Vågan) ir norvēģu džeza mūziķis, basa spēlētājs. Viņš zināms kā vairāku atzītu ierakstu dalībnieks un Trondheim Jazz Orchestra vadītājs. Sadarbojies ar ietekmīgākajiem pasaules džeza mūziķiem un komponistiem. Vāgans ir grupas Motif dalībnieks.

Ivars Arutjunjans savu bungu skanējumu un muzikālo pieredzi guvis, studējot Kopenhāgenā, Berlīnē un Parīzē. Viņš uzstājies daudzās valstīs, spēlējot kopā ar Seamus Blake, Greg Osby, Jerry Bergonzi, Logan Richardson un citiem starptautiski zināmiem mūziķiem.

Koncertzāles Cēsis Jazz Lounge sērijā pavasara sezonā gaidāmi vēl divi koncerti - 10. aprīlī Jamison Ross Trio no ASV un 7. maijā igauņu dziedātāja, pianiste un komponiste Kadri Voorand duetā ar kontrabasistu Mihkel Mägland.

Biļetes nopērkamas koncertzāles Cēsis kasē, Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilsesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja