Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Koncertzālē Ave Sol izrādīs Uģa Prauliņa Opera Ficta

Šo sestdien, 10. septembrī plkst.23 koncertzālē _Ave Sol _mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts 2011 laikā tiks izrādīta Uģa Prauliņa folk - baroka Opera Ficta.Opera Ficta savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja šī gada 7. augustā Ventspilī, portālam Diena.lv pavēstīja koncertorganizācijas_ Ave Sol _pārstāvji.

Par latīnisko darba nosaukumu – „neīsts/izdomāts darbs” - operas libreta autori U. Prauliņš, režisore Iveta Ērkšķe un izrādes muzikālais vadītājs Ivars Cinkuss stāsta: „Skaņdarbs būs tikai un vienīgi mūsu versija par Latviju 17. gadsimtā, kad mūsu zemi plosīja poļu - zviedru karš, notika asas protestantu un katoļu sadursmes. Opera Ficta ar dažādiem stāstiem iezīmēs arī Kurzemes hercogistes samezglotās starptautiskās attiecības, kā arī to, ka hercoga Jēkaba nonākšanu tronī lielā mērā sekmēja viņa krustēvs - Anglijas, Īrijas un Skotijas karalis Džeimss I. Arī U. Prauliņa mūzikas valodā būs spilgti jaušamas 17. gadsimta muzikālās estētikas klātbūtne savienojumā ar spilgtu latviešu etno mūzikas devu.”Izrādes lomās, dažādi transformējoties, iejutīsies autors U. Prauliņš un I. Cinkuss (pusmūža kungs, sabiedrisko attiecību speciālists), Jānis Kurševs (gara gaismu alkstošs jauns cilvēks no meža), Zane Šmite un Kristīne Kārkle - Puriņa (tautiskas sievas, suitenes). Collegium Vocale Ventspils dziedātāji iejutīsies galminieku, tautas un vilkaču ādās. Īpašs akcents būs jaunās vēderdejotājas Lalitas Čihradzes solo parādīšanās kaislīgā galda dejā.Izrādes muzikālo pavadījumu veido latviešu mūziķi Agnese Kanniņa Liepiņa, Liene Brence, Ainārs Paukšēns un Andris Grunte, Kristīne Stumbure un Ieva Birzkopa, Valdis Muktupāvels, Matīss Akurāters un brāļi Ivo un Uģis Krūskopi, Ilze Grunte un Arnolds Kārklis, kā arī U. Prauliņš un I. Cinkuss.Operas vizuālo tēlu veidojuši scenogrāfs Ivars Mailītis un gaismu mākslinieks Egils Kupčs pēc Mārtiņa Feldmaņa gaismu partitūras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja