Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kopā ar Mūzikas akadēmijas simfonisko orķestri Rīgā koncertu sniegs Sakramento koris no ASV

Lielajā Ģildē 26.jūnijā plkst.19 notiks Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (LVJMA) Simfoniskā orķestra un ASV Sakramento kora sadraudzības koncerts, aģentūru LETA informēja koncerta organizatori.

Mākslinieki izpildīs Fēliksa Mendelszona psalmu Nr.42 un Džoakīno Rosīni Stabat Mater. Līdzās korim un orķestrim, koncertā uzstāsies vairāki solisti - soprāns Laura Teivāne, mecosoprāns Tatjana Kopača, tenori Ansis Bētiņš un Vjačeslavs Aleksejevs, baritons Šons Spīss, kā arī bass Edgars Ošlejs.

Sakramento koris, ko vada diriģents Donalds Kendriks Latvijā uzstāsies pirmo reizi. Tā repertuārā ir plaša kormūzikas un simfoniskās mūzikas programma - renesanses mūzika, lielformas romantiskie skaņdarbi un mūsdienu mūzika. Īpaša kora repertuāra sastāvdaļa ir arī koncertsērija Vitrāžas, kurā iekļauti skaņdarbi, kas komponēti atskaņošanai pasaules slavenākajās katedrālēs gan acapella, gan ērģeļu vai nelielu kameransambļu pavadījumā.

Koris savas pastāvēšanas laikā izdevis piecus kompaktdiskus, kā arī saņēmis daudzus apbalvojumus mūzikas un menedžmenta jomās. Šobrīd tajā darbojas 180 augsti profesionāli dziedātāji un 55 orķestra mūziķi, sacīja koncerta organizatori.

Kendrika vadībā koris līdz šim sadarbojies ar vairākiem pasaulē vadošiem orķestriem, tostarp Bostonas Simfonisko orķestri, Boston Pops, Toronto, Sanhosē, Šotokas, Batonrūžas, Sakramento un citiem simfoniskajiem orķestriem Kanādā.

Savukārt JVLMA simfoniskais orķestris ir viens no mākslinieciski pārliecinošākajiem un tradīcijās stabilākajiem simfoniskajiem kolektīviem Latvijā.

Orķestris pēdējās desmitgades laikā vairākkārt sniedzis Valsts svētku koncertus, koncertējis Latvijas nozīmīgākajās koncertzālēs, kā arī sniedzis koncertus Lietuvā un Igaunijā. Piedalījies XXIV Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos 2008. gadā, Pasaules koru olimpiādē 2014. gadā un citos aktuālos Latvijas koncertdzīves notikumos. Koncerta organizatori uzsvēra, ka orķestra misija ir būt ne tikai mācību kolektīvam, bet arī koncertējošai vienībai, kuras mākslinieciskās aktivitātes un kvalitāte sniedzas ārpus studiju procesa ietvariem.

Ieeja koncertos būs ar ielūgumiem, kurus iespējams saņemt Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja