Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Koris Balsis sadziedāsies ar starptautisko kori no Frankfurtes

5. septembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā sadziedāsies divi starptautiski atzīti kori – jauniešu koris Balsis Inta Teterovska vadībā un starptautiskais koris no Frankfurtes International Choir Frankfurt Volfganga Grimma vadībā.

"Šī būs abu koru pirmā tikšanās reize. Mums būs tikpat interesanti kā klausītājiem," uzsver kora Balsis diriģents Ints Teterovskis. "Tā ir lieliska pieredze gan kora dalībniekiem, gan diriģentiem. Tāpat arī izkrāso koncertu klausītājam: divas valstis, divi kori, dažādi repertuāri un izpildījumi, - tas veido citu skanējumu. Koncerts uzreiz iekrāsojas dažādās krāsās, un klausītājam tas ir interesantāks," saka Ints Teterovskis.

Koncertā skanēs ievērojamā čehu komponista Antonīna Dvoržāka Mesa D-dur op. 86 International Choir Frankfurt izpildījumā. Tas ir romantisks sakrālais darbs, ko pats autors atzinis par vienu no saviem labākajiem veikumiem. Savukārt abi kori kopā izpildīs daudziem labi pazīstamo V. A. Mocarta Ave Verum Corpus. Koncertā skanēs arī citi skaņdarbi.

Starptautiskais Frankfurtes koris izveidots 1984. gadā pēc diriģenta Volfganga Grimma iniciatīvas. Savas karjeras laikā koris izaudzis līdz 120 dalībniekiem. Koris sniedzis koncertus Milānā, Madridē, Krakovā, Leipcigā, Romā, Budapeštā un citur, saņēmis starptautiskas atzinības un godalgas.

Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā ģilde jauniešu koris Balsis dibināts 1987. gadā un tiek atzīts par vienu no izcilākajiem koriem Latvijā. To pierāda kora plūktie lauri  starptautiskos konkursos Šveicē, Spānijā, Norvēģijā, Igaunijā, Austrijā, Itālijā un Latvijā. Tā diriģents ir vairāku starptautisku konkursu laureāts Ints Teterovskis. Korī ir 50 dalībnieku no visas Latvijas.

Kora Balsis un International Choir Frankfurt koncerts notiks trešdien, 5. septembrī plkst. 19 Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja