Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Kortnija Lova stāsies tiesas priekšā Twitter ierakstu dēļ

Dziedātāja Kortnija Lova iepinusies kārtējās nepatikšanās – šoreiz mikroblogu portāla Twitter dēļ. Kā raksta ārzemju mediji, 18.janvārī viņa stāsies Losandželosas tiesas priekšā, jo savos tvītos apvainojusi Lielbritānijas modes dizaineri Davnu Saimorangiru (Dawn Simorangkir), pazīstamu arī kā Boudoir Queen.

Kā norāda _Reuters_, šī būs pirmā tiesas prāva par kādas slavenības izteikumiem _Twitter_.Ķīviņš sācies jau 2009.gada martā, kad Lova, nevēloties samaksāt par Saimorangiras veidoto apģērbu, sākusi viņu publiski ķengāt savā _Twitter _profilā. Savos tvītos Lova apgalvojusi, ka dizainere esot prostitūta-narkomāne, kas zaudējusi aizbildniecību par pašas bērnu un iedzīvojusies uz Lovas atpazīstamības rēķina, turklāt esot dziedātāju apzagusi. “Viņa no manis saņēma kaudzi naudas – vairāk nekā 40 000 dolāru un nav manā stilā padarīt cilvēkus bagātus un pēc tam ļaut viņiem mani izvarot,” vienā no tvītiem rakstījusi Lova. Šos viņas ierakstus izlasījuši vismaz 40 000 sekotāju, neskaitot tos, kuri izlasīja retvītus. Modes dizainere uzskata, ka šie apgalvojumi esot iznīcinājuši viņas karjeru, nodarot zaudējumus vairāku miljonu dolāru apmērā.“Vēl nav bijis tādas lietas kā šī,” atzinis Saimonrangiras jurists Braiens Frīdmans. Savukārt Lovas advokāts Džeimss Janovičs paziņojis, ka Lovas tvītos nesaredzot nekādu neslavas celšanu un, pat ja tāda būtu notikusi, nekādus zaudējumus nevienam tā neesot radījusi. Laikā, kad sabiedrībā pazīstami cilvēki ar _Twitter _palīdzību var sazināties ar tūkstošiem un pat miljoniem fanu, Lovas lieta raisa jautājumu, vai slavenībām būtu jābūt atbildīgām par to, kas notiek, ja šie pazīstamie cilvēki izplata nepatiesus apgalvojumus. “Man ir interesanti, vai tiesa pret izpausmēm _Twitter _būs iecietīgāka nekā pret ļaužu vēstīto citos medijos, norādījis neslavas lietu eksperts Alaonzo Vikerss. “Veids, kādā _Twitter _attīstās, to padara par ko vairāk nekā vienkārši vietu viedokļa izteikšanai.” Viņš arī piebildis, ka cerot – tiesa vērtēs tvītus tieši tāpat, kā šādā gadījumā vērtētu vēstuli redakcijai, kas ir nopublicēta. Modes dizainere plāno tiesā kā liecinieci pieaicināt sociālo mediju eksperti Džesiju Stričiolu, kura izpētījusi, cik daudzi cilvēki lasījuši Lovas atklāsmes _Twitter _un cik lielā mērā apgalvojumi _Twitter _vispār tiek ņemti nopietni. Savus pētījumus Stričiola atklās tiesā. Savukārt no Lovas puses piesaistīts medicīnas eksperts, kurš plāno liecināt, ka, ja pat Lovas tvīti esot bijuši nepatiesi, viņas garīgais stāvoklis neesot bijis tik stabils, lai būtu spējīgs uz apzinātu neslavas celšanu.  Mediķis pārliecināts – Lova kļuvusi tik atkarīga no Twitter, ka nav spējusi novērtēt, cik ļoti viņas tekstiem uzmanību pievērsīs citi. Savukārt Lova, kurai jāliecina tiesā, apgalvo, ka tvītos rakstījusi tikai to, ko dzirdējusi no Saimonrangiras pašas. Protams, modes dizainere to noliedz, tajā pašā laikā atzīstot, ka viņas darbību tiešām ietekmējusi Kortnija. Un, tā kā Kortnija Lova,  viņasprāt, esot atzīstama par modes ikonu un stila noteicēju, tieši tādēļ Lovas tvīti ir bijuši pietiekoši efektīvi, lai sagrautu Saimonrangiras reputāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kalnciema kvartālā sākas vasaras koncertsezona

Kalnciema kvartāls šīs vasaras pirmajā ceturtdienā gaidīs ciemiņus ierastajā vietā zem lampiņu virtenēm. Pasākumu cikla Vasara ārā. Vasara kopā otrajā koncertā 6. jūnijā apmeklētājus ieprie...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja