Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kristīne Opolais aizstās Annu Ņetrebko Manonas Lesko jauniestudējumā Minhenē

Latviešu soprāns Kristīne Opolais 15. novembrī atveidos titullomu Džakomo Pučīni Manonas Lesko pirmizrādē Bavārijas Valsts operā Minhenē. Viņa aizstās Annu Ņetrebko, kura atteikusies piedalīties topošajā jauniestudējumā, par iemeslu minot domstarpības ar režisoru Hansu Neienfelsu.

Manonas Lesko jauniestudējumam ar krievu primadonnu Annu Ņetrebko un vācu tenoru Jonasu Kaufmani bija jākļūst par vienu no spilgtākajiem sezonas notikumiem Bavārijas Valsts operā. Izrādes veidošana tika uzticēta provokāciju vecmeistaram Hansam Neienfelsam un diriģentam Alēnam Altinoglu.

Pirmdien, 3. novembrī, mazāk nekā divas nedēļas pirms gaidāmās pirmizrādes teātris paziņoja, ka Anna Ņetrebko, kura pagājušajā nedēļā Minhenē saņēma prestižo balvu ECHO Klassik nominācijā Gada dziedātāja, šajā uzvedumā nepiedalīsies, jo viņas mākslinieciskais redzējums nesakrīt ar Hansa Neienfelsa piedāvāto Manonas Lesko koncepciju. Sīkāka informācija par dziedātājas un režisora nesaskaņu/konflikta būtību netiek izpausta. 

Teātra direktora Nikolausa Bahlera izplatītajā paziņojumā teikts: "Bavārijas Valsts opera ir pazīstama ar to, ka savieno augstākās klases muzikālo kvalitāti ar aizraujošām un novatoriskām režijas pieejām. Dažreiz var gadīties, ka šīs mākslinieciskās kombinācijas nesakrīt. Taču mēs gaidām Kristīnes Opolais atgriešanos un ceram uz sadarbību ar Annu Ņetrebko nākamajās sezonās."

Kristīne Opolais dziedās Manonu Lesko Minhenē 15., 19., 24., 27., 30. novembrī, kā arī 4. un 7. decembrī. Pieņemot šo izaicinājumu, viņa bija spiesta atteikties no dalības Bohēmas sešu izrāžu ciklā Metropolitēna operā Ņujorkā novembrī un decembrī (tur Kristīnes Opolais vietā Mimī lomu dziedās bulgāru soprāns Sonja Jončeva). Latviešu opermāksliniece plāno atgriezties Ņujorkas Bohēmā 15., 19. un 24. janvāri; interesanti, ka tieši šajās trijās izrādēs Mizetes lomā būs dzirdama Marina Rebeka.

Visas biļetes uz Manonu Lesko Minhenē sen ir pārdotas - klausītāji kaislīgi vēlējās dzirdēt Annas Ņetrebko un Jonasa Kaufmaņa duetu, turklāt abām zvaigznēm lomas šajā Pučīni operā joprojām ir jaunas. Anna Ņetrebko pirmo reizi dziedāja Manonu Lesko šā gada sākumā Romas operā, savukārt Jonass Kaufmanis debitēja de Grijē lomā vasarā Londonas Karaliskajā operā.

Lieliskā tenora partnere šajā izrādē bija Kristīne Opolais, kurai tā bija debija Manonas Lesko lomā, un kritiķu atsauksmes bija slavinošas. Tagad viņi atkal satiksies uz skatuves Minhenē; jāpiebilst, ka Kristīne Opolais un Jonass Kaufmanis septembrī dziedāja duetā Andra Nelsona diriģētajā Bostonas simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertā. 

Kristīne Opolais ir labi pazīstama skatītājiem Minhenē: lielākos panākumus Bavārijas Valsts operā viņa guvusi, atveidojot titullomu Antonīna Dvoržāka Nāras radikālajā jauniestudējumā (režisors Martins Kušejs). Minhenē viņa dziedājusi operās Simons Bokanegra, Jevgeņijs Oņegins un Tita žēlsirdība. Vēlāk šajā sezonā Bavārijas Valsts operā Kristīne Opolais būs dzirdama gan Jevgeņijā Oņeginā, gan Madama Butterfly.

Savukārt Annas Ņetrebko atteikšanās dziedāt Manonas Lesko jauniestudējumā pamatīgi uzjunda interesi par skandalozā 73 gadus vecā vācu režisora Hansa Neienfelsa darbu. Operas fani ar nepacietību gaida pirmizrādi 15. novembrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja