Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krītoša flīze vienmēr plīst

Bērnības milicija aicina uz radošo darbnīcu un koncertu

Cilvēku pūlis pie kaudzes ar flīzēm, kas, paceltas un atkal noliktas, smagi un nemuzikāli nošķind. Nemuzikāli tāpēc, ka šī flīžu mijiedarbošanās skaņa allaž liek nodrebināties un bažīgi pārliecināties, vai kāda no tām nav saplīsusi. Luija Aragona grāmata Komunisti, pie kuras eksemplāra izveidojusies rinda un katrs izplēš no tās savas mīļākās lapas, lai, ņemot palīgos šķēres un līmes pudeli, pats savām rokām izveidotu grupas Bērnības milicija albuma Mūzika dejām noformējuma eksemplāru. 

Apmēram šādu iztēlojos ainu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Audiovizuālajā lasītavā, kur šodien, 14. marta, vakarā plkst. 18 Bērnības milicija aicina uz radošo darbnīcu un koncertu, atzīmējot piecpadsmit gadus kopš sava debijas albuma iznākšanas un pirmo vecuma krīzi. Turpat kopš decembra apmeklētājus gaida izstāde ar simts visu laiku labākajiem latviešu mūzikas albumiem, kas apskatīti Radio Naba raidījumā Zibens pa dibenu. Pirmajā simtniekā iekļuvusi arī Mūzika dejām, ko kāds klausītājs kritiski nodēvējis par hipsterrevolūcijas iesākuma perēkli. 2004. gadā tāds jēdziens kā "hipsteri" patiešām vēl netika plaši lietots, un Bērnības milicija ar savu mūziku, kas jau kļuvusi par pašu un ne tikai pašu paaudzes skaņas celiņu, ir bijuši avangardā vēl šādās tādās jomās. Daži piemēri: kādā dziesmā viņi aicina nolikt cigareti – nolikt vēzi, kad smēķēšanas aizliegumu un tās izraisīto šaušalīgo anomāliju fotogrāfiju kampaņa uz paciņām vēl nebija sākusies, un arī hitu par skriešanu Bērnības milicijas solists un ģitārists Juris Simanovičs sacerēja ātrāk nekā Lauris Reiniks. 

Albums Mūzika dejām jau kļuvis par vērtību ne vien ar dziesmām, bet arī ar savdabīgo dizainu, kas par plati triecienizturīgāko kompaktdisku ziedulaikos piedāvāja vēl trauslāku risinājumu, jo ikvienam sirds sāk sisties straujāk, ja no rokām izkrīt smagā flīze… Nu jau šis albums ir retums, tāpēc Bērnības milicija to pārizdod, aicinot katram pašam piedalīties tā unikālā dizaina izgatavošanā. Par godu šim notikumam grupa, kas koncertē ļoti reti, turpat bibliotēkā nospēlēs koncertu savā oriģinālsastāvā – Juris Simanovičs (balss, ģitāra), Aiga Upiniece (bass), Liene Hapanioneka (bungas) un Indra Lazdiņa (akordeons, taustiņinstrumenti, balss). Ja pagājušogad grupa nospēlēja tikai divus, bet ļoti īpašus koncertus – pirmajā festivālā Kartupeļpalma Salaspils Botāniskajā dārzā un populārā, nu jau slēgtā Vecrīgas kroga Aptieka pēdējā jubilejā –, tad šī nedēļa izpilda visu pagājušā gada normu: sestdien, 16. martā, Bērnības milicija uzstāsies arī Ādmiņu ielas 4 izlases svinēšanas ballē kopā ar Židrūnu un apvienību Elsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja