Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijā notiks Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki Gaudeamus

No 27. līdz 29.jūnijam Daugavpilī notiks 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki, kuros plāno piedalīties ap 5000 dažādu studentu tautas mākslas kolektīvu dalībnieki – dziedātāji, dejotāji un mūziķi, informēja pasākuma pārstāve Aija Melbārde. 

Latvijas Kultūras akadēmijas Radošās darbības centra jaunrades projektu koordinators, Gaudeamus koncertu režisors Juris Jonelis, piesakot svētku programmu, atzīmē, ka šīs vasaras lielais studentu notikums vairāk tiek veidots kā festivāls, kurā būs tradicionālie koncerti, kuros vienosies dejotāji, koristi un mūziķi, bet tie būs papildināti ar atsevišķiem notikumiem, kuros varēs piedalīties studenti arī ar citām radošajām izpausmes formām.

17.Baltijas valstu dziesmu un deju svētki tiks atklāti 27.jūnija vēlā vakarā ar pūtēju orķestru koncertu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā. Savukārt dienas pirmajā pusē centrā notiks visu trīs Baltijas valstu mākslas augstskolu rektoru darbu izstādes atklāšana, kas ir festivāla jaunievedums. Izstādē būs pārstāvēti trīs atšķirīgi mākslas mediji – glezniecība, tekstils un grafika.

Pēc svētku atklāšanas un pūtēju orķestra koncerta sekos Studentu nakts pasākums, kurā dažādās Daugavpils vietās – ielās, pagalmos, kultūras ēkās – studenti rādīs deju performances, izrādes un citas radošas aktivitātes. Būs iespēja redzēt arī Latvijas un kaimiņvalstu kinomākslas studentu veikumu. 

28. jūnijā pie Daugavpils Universitātes tiks prezentētas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas studentu kolektīvu individuālās programmas. Vakarā Daugavpils olimpiskajā centrā notiks tautas deju kolektīvu lielkoncerts.

Festivāla pēdējā diena iesāksies ar svētku gājienu, pēc kura notiks tradicionālais noslēguma koncerts. Pasākuma mākslinieciskais vadītājs, diriģents Juris Kļaviņš norāda, ka šī gada koncerts atšķirsies no citām reizēm ar to, ka, lai akcentētu tieši valstu sadraudzību un vienojošo garu, noslēguma koncertā visu valstu dziedātāji repertuāru izpildīs kopā.

Vairāk informācijas šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja