Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas Nacionālais balets dodas viesizrādēs uz Itāliju

Latvijas Nacionālais balets decembra sākumā dodas viesizrādēs uz Itālijas pilsētām Dženovu un Pjačencu, kur priecēs skatītājus ar Pētera Čaikovska baleta Riekstkodis un Aleksandra Glazunova baleta Raimonda izrādēm, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta pārstāve Irbe Treile. 

Latvijas Nacionālais balets ar Pētera Čaikovska baletu Riekstkodis viesosies Dženovas Carlo Felice teātrī, kur no 3. līdz 6. decembrim sniegs sešas izrādes. Marijas lomu atveidos Viktorija Jansone un Jolanta Lubēja, savukārt prinča Riekstkoža lomā būs Sergejs Neikšins, Arturs Sokolovs un Zigmārs Kirilko. Izrādēs spēlēs Carlo Felice teātra orķestris latviešu diriģenta Farhada Stades vadībā. Horeogrāfa Aivara Leimaņa veidotajam iestudējumam šosezon aprit piecpadsmit gadu, šajā laikā to iemīlējuši tūkstošiem skatītāju ne tikai Latvijā, bet arī Itālijā, Grieķijā, Somijā , Norvēģijā, Lielbritānijā, Portugālē, Vācijā, Šveicē, Austrijā, Izraēlā, Spānijā.

Savukārt 7. decembrī Pjačencā notiks Aleksandra Glazunova baleta Raimonda viesizrāde. Horeogrāfa Aivara Leimaņa iestudētajā baletā galvenajās lomās iejutīsies Alise Prudāne, Arturs Sokolovs un Raimonds Martinovs.

"Latvijas Nacionālo baletu Itālijā pazīst un mīl jau kopš 1972. gada, kopš 1985. gada uz šo valsti viesizrādēs dodamies regulāri. Šogad mums ir liels gods un atbildība ar Riekstkodi uzstāties Dženovas Carlo Felice teātrī, kas ir viens no lielākajiem Itālijā gan skatuves, gan skatītāju skaita ziņā. Pirmo reizi viesizrādēs vedam Raimondu, kas ir reti izrādīts balets ne tikai Itālijā, bet vispār pasaulē. Šoreiz tas vēl ir izmēģinājums, un ceram, ka drīzā nākotnē Raimondu gaida liela viesizrāžu tūre," stāsta Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. 

Rīgā Riekstkodis šosezon skatāms vēl 20. decembrī, 3., 9. un 24. janvārī, savukārt baleta Raimonda tuvākās izrādes būs 23. decembrī un 20. janvārī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja