Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Nacionālajā operā ar koncertu Magiterraneo viesosies flamenko ģitārists Daniels Kasaress

Latvijas Nacionālās operas Lielajā zālē 24. februārī notiks ievērojamā flamenko ģitārista Daniela Kasaresa un viņa grupas koncerts Magiterraneo. Koncerts notiks opernama Lielajā zālē ar nolaistu dzelzs priekškaru, radot unikālu akustiku kamermūzikas izpildīšanai, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Flamenko ģitārists Daniels Kasaress savā Eiropas turnejā piedāvā koncertu-ceļojumu, kurā izcelts ir nevis ceļojuma sākumpunkts vai galamērķis, bet gan pieredze, emocijas un zināšanas, ko iegūstam, atrodoties ceļā. Pēc savas nevainojamās karjeras, kas viņu nes izcilāko flamenko ģitāristu Olimpa virsotnē, Daniels Kasaress atgriežas Austrumeiropā, nesot sev līdzi Vidusjūras kultūru kā simbolu un iedvesmotāju.

Šajā muzikālajā notikumā skatītāji varēs baudīt skaistas melodijas, kas ļaus sajust zemi, kur olīvu un lauru koki zaļo viskošāk, un arpēdžiju karuselis spēj savaldīt niknāko Poseidonu. Flamenko ritmiem un tangosu koriem piepildītajā, daudzkrāsainajā repertuārā ieaustas jutekliskas notis un izsmalcinātas nianses, kuru vienīgais mērķis ir ilgstoši iekļaut klausītāju nebeidzamā prieka un miera jūrā.

Daniels Kasaress sešpadsmit gadu vecumā apbalvots ar prestižo Bordón Minero de La Unión balvu, kļūstot par visu laiku jaunāko ģitāristu, kas to saņēmis. Dažus gadus vēlāk viņš ieguva Nacional de Guitarra de Jaén balvu, kas ļāva viņam 19 gadu vecumā ierakstīt pirmo albumu Duende Flamenco. No Malagas nākušais ģitārists ir īstenojis lielformāta projektus un izaicinošus piedāvājumus, kā, piemēram, La luna de Alejandra ar Malagas Filharmonijas orķestri vai savu sesto albumu Picassares, kurā viņš atgriežas pie pašas flamenko būtības un godina gleznotāju Pablo Pikaso. Daniels Kasaress ir sadarbojies ar neskaitāmiem ievērojamiem māksliniekiem.

Koncerta norisi Latvijas Nacionālajā operā atbalsta Spānijas vēstniecība Latvijā. 


 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja