Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā skanēs Valsts Akadēmiskā kora Latvija koncerts Dziesma dzimtenei

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā, 18. novembrī, no plkst. 10 līdz pusnaktij būs iespēja noskatīties Valsts Akadēmiskā kora Latvija koncertu Dziesma dzimtenei, informēja koncerta rīkotāji.

Latvijas Republikas proklamēšanas 102. gadadienā Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvalde ikvienam interesentam dāvā iespēju noskatīties Valsts Akadēmiskā kora Latvija koncertu Dziesma dzimtenei.

Stundu garajā koncertprogrammā iekļauti komponistu Imanta Kalniņa, Jura Vaivoda, Raimonda Paula, Artura Maskata, Jēkaba Jančevska, Raimonda Tigula, Lolitas Ritmanes, Ulda Stabulnieka, Ulda Marhilēviča, Emīla Dārziņa un Lūcijas Garūtas skaņdarbi, kas īpaši piemeklēti šim laikam un noskaņai.

Kora diriģents un mākslinieciskais vadītājs par šo koncertu saka: "Šī koncerta programma veidota, galvenokārt balstoties uz muzikālo materiālu, kas saistīts gan ar 11. novembra notikumiem, gan ar valsts svētkiem. Komponistu palete no latviešu mūziķiem ir diezgan plaša. Iedziedāsim gan Imantu Kalniņu, gan divus jaundarbus, kas tapuši pirmā pandēmijas viļņa laikā, ko sarakstījis Jēkabs Jančevskis kopā ar Inesi Zanderi un Raimonds Tiguls kopā ar teksta autori Noru Ikstenu. Šajā koncertā būs arī viens pirmatskaņojums, ko sarakstījis Maestro Raimonds Pauls, ar ļoti skaistu un smeldzīgu tekstu par kreklu šūšanu. Izskanēs arī tādi grandi kā Stabulnieka Barons, Jura Vaivoda tautasdziesmu apdare Mōte dēleņu auklēja latgaliešu valodā, kurai ir ļoti piemērots saturs. Tiks atskaņots arī Artura Maskata viens Madrigāls un Ulda Marhilēviča darbs no simtgades projekta, kas ir ārkārtīgi patriotisks un ļoti piemērots šim laikam, kā arī Emīls Dārziņš, kas ilgu laiku nav skanējis. Šī laika noskaņās mēs izvēlējāmies arī nodziedāt Lūcijas Garūtas Tēvreizi – tādu aizlūgumu par mums visiem, lai mēs būtu stipri, veseli un izturīgi. Šī lūgšana vienmēr ir emocionāla un man liekas, ka tā neatstāj vienaldzīgu nevienu, vai ticīgu vai neticīgu. Tāpat koncertā būs dzirdama tituldziesma, kas Valsts kora izpildījumā tika iedziedāta latviešu filmā Dvēseļu putenis."

Koncertu būs iespējams skatīties Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvaldes Facebook kontā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja