Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lauris Reiniks. Izaicinājumu pilna vasara

Lauris Reiniks tēlo izrādē Kailie brieži un gatavojas dziedošo ģimeņu šovam

Laurim Reinikam šīs vasaras beigas ir ļoti noslogotas — šonedēļ viņš kopā ar kolēģiem atkal kāps uz teātra skatuves, lai spēlētu tik pretrunīgas atsauksmes izraisījušo izrādi Kailie brieži. Tūlīt pēc tam Lauris sāks gatavoties LNT jaunajam dziedošo ģimeņu šovam.

Tiek uz lielās skatuves

Kāpēc nolemts, ka izrāde atkal jāceļ priekšā skatītājiem, turklāt šoreiz ne tikai uz Dailes teātra mazās skatuves (12. un 13.augustā), bet arī uz Nacionālā teātra skatuves (no 16.augusta)? Dziedātājs atbild: tāpēc, ka bijis milzīgs pieprasījums un visi gribētāji iepriekšējās reizēs nemaz uz izrādi nav tikuši. "Tā bija sakritība, ka vienu no beidzamajām Kailo briežu izrādēm noskatījās Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis, kuram redzētais ļoti iepatikās. Tāpēc tagad Kailos briežus spēlēsim uz Nacionālā teātra skatuves, kas mums ir liels prieks un gods." Lauris uzskata, ka šis iestudējums ir pietiekami interesants, smieklīgs un tajā pašā laikā aktuāls, lai būtu vērts to noskatīties. Turklāt, ja ir iespēja spēlēt uz lielās skatuves, kāpēc gan to nedarīt?

"Pēc pirmajām izrādēm pat ciniķi, ejot ārā no zāles, atzina — redzētais viņiem ir paticis. Arī mans tēvs, kuru neaizrauj latviešu teātris un humors — tos viņš uzskata par samākslotiem, — pēc izrādes teica, ka viss ir kārtībā." Rudenī Kailie brieži viesosies Liepājas teātrī (25.septembrī), Ventspils teātra namā Jūras vārti (28.septembrī) un Valmieras teātrī (8.oktobrī).

Atkal jauns projekts

"Esmu pieņēmis vēl vienu izaicinājumu — vadīt dziedošo ģimeņu šovu. To man piedāvāja darīt jau tad, kad uz beigām gāja iepriekšējais projekts — šovs Zelta talanti," stāsta Lauris. Uzzinot, ka tas būs dziedošo ģimeņu šovs — kaut kas līdzīgs savulaik tik populārajam dziedošo ģimeņu salidojumam Spiets — dziedātājs piekritis. "Pats kopā ar savu ģimeni esmu piedalījies Spietā, turklāt man šī ideja tik tiešām šķita pievilcīga." Lauris neslēpj — cilvēciski esot žēl, ka viņš nevadīs skatītāju tik iecienītos Koru karus, taču viņam allaž paticis iesaistīties jaunos projektos.

"Atzīšos, ka Koru kariem esmu nolaupījis režisoru Arvīdu Babri, bet gan jau Dita Torstere tiks galā," L.Reiniks smejas. Jaunajam LNT šovam Lauris piedāvājis savas idejas, kā to visu gribētu redzēt, kā šovam būtu jāizskatās un jāskan — lai tas būtu pozitīvs un kvalitatīvs.

Dziedātājs stāsta, ka vispirms notiks dziedošo ģimeņu reģionālās atlases, pēc tam labākās ģimenes pulcēsies Rīgā, lai turpinātu sacensības un noskaidrotu spožāko un skanīgāko dziedošo ģimeni. Kad jaunais šovs sāksies? "Pavisam drīz, tā ka apbruņojieties vien ar pacietību!"

Lauris pareģo, ka starp LNT un TV3 rudenī risināsies sīvas cīņas par skatītāju interesi, jo gan dziedošo ģimeņu šovs, gan Koru karu jaunā sezona sāksies aptuveni vienlaikus. "Man tas īsti nepatīk, un tāpēc ik reizi atceros Amerikā gūtu pieredzi. Tur dažādi TV kanāli nebaidās viens par otra projektiem pateikt kaut ko labu. Tādēļ nebūtu slikti, ja arī šeit vairāk tiktu domāts par skatītājiem, nevis tikai reitingiem," viņš uzskata.

Latviju nedomā pamest

Nav arī noslēpums, ka Lauris Reiniks nesen atgriezies no kārtējās vizītes Amerikā. Vai tas saistīts ar mācībām aktierskolā? "Mēnesi biju Losandželosā. Divas nedēļas iejutos gida lomā, izrādot šo pilsētu mammai, draudzenei Aleksandrai Kurusovai un tērpu māksliniecei Birutai Vainovskai. Biju nostrādājies kā zirgs!" dziedātājs smejas un atklāj — dāmām Kalifornija izrādīta līdz pēdējam sīkumam. "Jūs jau arī varat mani nolīgt, bet nākamreiz es laikam prasīšu par to kādu atlīdzību!" viņš smejas.

Amerikā dziedātājs ar vērienu nosvinējis savu trīsdesmito dzimšanas dienu un piedalījies divās fotosesijās, apciemojis aktieru skolas biedrus un draugus. Jaunos kinoprojektos Lauris gan nav iesaistījies, jo bija jāatgriežas Latvijā, lai piedalītos topošajā šovā. Taču viņš epastā saņēmis paziņojumu, ka tiek aicināts piedalīties kādas jaunas filmas provēs. "Kad man jautā, kāpēc šo piedāvājumu nepieņēmu, atbildu — man patīk Latvija, te ir daudz, ko darīt, un man nav iemeslu pamest Latviju. Ja es aizbrauktu prom, man pietrūktu varbūt ne visas valsts, bet tādu mazo, svarīgo lietiņu gan," viņš domīgi nosaka.

Pavisam drīz sāks darboties dziedātāja jaunā mājaslapa www.laurisreiniks.com. "Apmeklējot to, jutīsieties kā manā istabā!" sola dziedātājs un precizē — viņa guļamistabā gluži gan ielūkoties nevarēs. "Ja gribat plikumus, nāciet uz Kailajiem briežiem!" viņš aicina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja