Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Leģendārā rokgrupa Manfred Mann’s Earth Band uzstāsies Jūrmalā

30. jūnijā Dzintaru koncertālē festivālā Live Fest uzstāsies slavenā britu rokgrupa Manfred Mann’s Earth Band.

Grupu Manfred Mann’s Earth Band iesildīs Latvijas publikai labi zināmā blūza un roka zvaigzne Luiss Fonteins ar grupu Starlight Searchers, informē festivāla rīkotāji.

Manfred Mann’s Earth Band ir viena no progresīvā roka klasiskajām grupām, kas dibināta 1960. gadā Lielbritānijā. 1971. gadā tā nostabilizējās kā progresīvā roka vienība, kuras oriģinālsastāvā ir arī vēlākais AC/DC bundzinieks Kriss Sleids.

Manfred Mann’s Earth Band skaņdarbos saplūst roka, džeza un klasiskās mūzikas ietekmes (vairākas kompozīcijas balstītas simfoniskās mūzikas tēmās), taču, atšķirībā no daudzām citām progroka grupām, viņiem izdodas saglabāt melodisku skanējumu, ko īpaši rotā grupas līdera Manfrēda Manna savdabīgā sintezatoru spēle.

80. gados grupa piedzīvo kartējo sastāva izmaiņu, bet pats Manfrēds Manns arvien intensīvāk sāka aizrauties ar elektroniku, kā arī sociālpolitiskām aktivitātēm, protestējot pret Dienvidāfrikas Republikas aparteīda režīmu. Visbeidzot Manns savā dzimtenē kļūst par persona non grata, kam aizliegta iebraukšana valstī. Simboliski, ka tieši šajā periodā Manfred Mann’s Earth Band rada vienu no savām labākajām platēm - Āfrikas mūzikas ietekmēm bagāto Somewhere in Afrika (1983).

Manfred Mann’s Earth Band pēdējais albums iznāca 2004. gadā ar nosaukumu 2006. Pēdējos gados grupā atgriezies sākumsastāva ģitārists un dziedātājs Miks Rodžerss, un tā atkal aktīvi koncertē, izpildot savu klasisko repertuāru, kas joprojām sniedz pārliecinošu liecību par rokmūzikas zelta laikmeta sasniegumiem.

Festivālā Live Fest, kas Jurmalā norisināsies no 30. jūnija līdz 1. jūlijam, grupa atzīmēs savu estrādes karjeras 40. gadadienu. Biļetes uz šo koncertu iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja