Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Lielajā ģildē notiks pianistes Eliso Virsaladzes solokoncerts

Svētdien, 1. decembrī, plkst. 18 Lielajā ģildē ar vienīgo koncertu Latvijā uzstāsies leģendārā pianiste Eliso Virsaladze. Koncertā skanēs Pētera Čaikovska, Roberta Šūmaņa un Sergeja Prokofjeva skaņdarbi.

Eliso Virsaladzes klavierspēlei ir dziļas tradīcijas - uzaugot Tbilisi, viņas pirmā skolotāja bija vecmāmiņa profesore Anastasija Virsaladze, pie kuras mācījušies arī tādi izcili pianisti kā Ļevs Vlasenko, Dmitrijs Baškirovs un citi.

Pianiste savu meistarību pilnveidoja Pētera Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijā pie profesora Heinriha Neihauza un Jakova Zaka, kur jau vairāk nekā 50 gadu turpina nodot zināšanas saviem skolniekiem. 

Eliso Virsaladze ir Pētera Čaikovska konkursa laureāte Maskavā (1962) un uzvarējusi Roberta Šūmaņa konkursā Cvikau (1966). Kopš 1967. gada pianiste ir pasniedzēja Maskavas konservatorijā, no 1995. līdz 2011. gadam - Minhenes Mūzikas un mākslas universitātē Vācijā. Viņas studentu vidū ir daudzi starptautisku konkursu laureāti: B. Berezovskis, A. Volodins, J. Kacnelsons, D. Šiškins u.c.

Eliso Virsaladze ir pirmā pianiste, kura bijušajā Padomju Savienībā nospēlēja visus V. A. Mocarta klavierkoncertus. Viņas V. A. Mocarta un R. Šūmaņa interpretācijas ir kļuvušas par etalonu. Kopš 1966. gada Eliso Virsaladze sniedz neskaitāmus koncertus, kā arī uzstājas kopā ar starptautiski atzītiem orķestriem J. Svetlanova, K. Kondrašina, R. Mutti, J. Temirkanova, K. Zanderlinga vadībā.

Pianistes repertuārā nozīmīgu vietu ieņem arī kamermūzika; partneru vidū ir čelliste Natālija Gūtmane, Borodina un Taņejeva kvarteti. Viņa bieži piedalās prestižu starptautisko konkursu žūrijā. Daudzi viņas koncerti ir ierakstīti un bieži skan pasaules labākajos klasisko radio un televīzijas kanālu ēterā.

2. un 3. decembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Ērģeļu zālē, notiks arī bezmaksas meistarklases.

Koncerta biļetes Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja