Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Liepājā hakatonā tiks radīts videoklips Carnival Youth dziesmai Es esmu bagāts

PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) audzēkņiem 1. un 2. martā būs iespēja piedalīties unikālā mūzikas un mākslas simbiozes hakatonā, kura laikā tiks radīts mūzikas videoklips populārās latviešu grupas Carnival Youth dziesmai Es esmu bagāts.

Hakatona laikā audzēkņiem, profesionālu mentoru vadībā būs iespēja īstenot savas idejas un pārbaudīt savas spējas mūzikas video tapšanā – stāsta idejas radīšanā, filmēšanas gatavošanā, skiču veidošanā. Audzēkņi strādās vairākās grupās jomas profesionāļu – mentoru un LMMDV skolotāju vadībā, veidojot vairākas idejas, no kurām viena, žūrijas vērtējumā labākā, pasākuma laikā tiks realizēta kā mūzikas video.

Hakatons paredz 24 stundu laikā nonākt pie rezultāta – mūzikas videoklipa grupas Carnival Youth dziesmai Es esmu bagats.

Jaunajā ēkā Alejas ielā mūzikas, mākslas un dizaina audzēkņi strādās jauktās komandās, kuru katru vadīs LMMDV skolotājs, palīdzot īstenot jauniešu radītās idejas. Tāpat hakatonā tiks piesaistīt spilgti profesionāļi – mentori: modes māksliniece Una Pūpola, kinorežisore Adriāna Roze, scenāriste un režisore Marta Elīna Martinsone, kinooperators Gints Bērziņš, fotomāksliniece Iveta Gabaliņa.

LMMDV audzēkņiem ir pieejama moderna un atbilstoša tehnika idejas īstenošanai – kameras, datori un programmatūra.

Vārds “hakatons” radies no angļu vārda “hacking”, jo sākotnēji pasākums bija paredzēts tikai programmētājiem, kas risināja sarežģītus uzdevumus. Tomēr vēlāk tas attīstījās plašākā mērogā, piedāvājot jaunas tematikas arī citu profesiju pārstāvjiem. Starptautiski “hakatons” zināms arī kā “hack day” un “hackfest”. Darba metode paredz īsā laikā, darbojoties komandā apvienot cilvēkus ar līdzīgām interesēm, bet dažādām zināšanām un pieredzi. Tas ir labākais veids, kā sameklēt jaunus komandas biedrus un apvienot zināšanas, lai veidotu jaunu sadarbību arī ārpus hakatona.

Profesionāli mentori nodrošina atbalstu, kā arī palīdz stiprināt prasmes sadarboties un strādāt komandā. Lai arī metode prasa daudz enerģijas un koncentrēšanos hakatona laikā, vēlāk iegūtās zināšanas un kontakti noder arī citu ideju attīstīšanai.

LMMDV ir Latvijā vienīgā profesionālās vidējās izglītības iestāde, kurā apvienotas mūzikas, mākslas un dizaina izglītības programmas. Skola sniedz domāšanas plašumu, attīsta personību un paver profesionālās darbības apvāršņus. Topošie mākslinieki un mūziķi izvēlas LMMDV kā vienu no Latvijā labākajām šādas ievirzes skolām, jo te pieejama vide ar starptautisku vērienu – unikālas izglītības programmas, mūsdienīgas mācību metodes un tehnoloģijas, izcili pasniedzēji, starptautiski atzītu profesionāļu vieslekcijas un meistarklases, koncerti un izstādes, starptautiskas sadarbības iespējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja