Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi piedalīsies festivālā Ķīnā

Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) vadošie mūziķi ir aicināti piedalīties Pekinas mākslu festivālā Meet in Beijing Ķīnā, uz kurieni viņi dosies no 6. līdz 12. maijam.Mākslu festivāls Meet in Beijing, kas kopš 2000.gada katru pavasari notiek Pekinā, ir viens no lielākajiem starptautiskajiem mākslas festivāliem Āzijā, gūstot plašu atpazīstamību pasaules mākslas aprindās.

Festivālā ir piedalījušies daudzi slaveni mūziķi: Valērijs Gergijevs, Vladimirs Fedosejevs, Vladimirs Aškenazi, Pāvo Jervi, Filadelfijas orķestris, Plasido Domingo, Renē Fleminga, Lang Langs un daudzi citi.Festivālā tiek pārstāvētas dažādas mākslas kategorijas - mūzika, teātris, deja un vizuālā māksla. Pēdējos piecos gados vien Pekinas miljonu publikai ir prezentēti vairāk nekā 600 mākslinieku apvienības ar 18 000 māksliniekiem un vairāk nekā 2000 priekšnesumiem un izstādēm, piesaistot lielu starptautisko mediju uzmanību.LSO mūziķi divos festivāla koncertos 10. un 11. maijā, kā arī Latvijas vēstniecības Ķīnā organizētajā pasākumā prezentēs latviešu, Rietumeiropas un arī ķīniešu mūziku. Šis ir sadarbības projekts ar Ķīnas Aizliegtās pilsētas kamerorķestri, kas pērnā gada rudenī savas Eiropas turnejas laikā viesojās arī Liepājā un Rīgā. "Kopā ar Aizliegtās pilsētas kamerorķestri atskaņosim divus tradicionālus ķīniešu mūzikas skaņdarbus, kā arī Dzintara Jurgelaiša speciāli šim festivālam aranžētu Emīla Dārziņa Melanholisko valsi. Interesanti būs dzirdēt, kā ķīniešu instrumenti iekļausies latviešu mūzikā un otrādi," stāsta LSO vadītājs Uldis Lipskis, piebilstot, "Ķīnas mūziķu koncertā Liepājā biju pārsteigts, cik skaisti viņu izpildījumā skanēja mūsu Tumša nakte, zaļa zāle."LSO mūziķu uzstāšanos Ķīnā atbalsta AS Grindeks, Kultūras ministrija, Kultura.lv, kā arī Liepājas pilsētas Dome un Ķīnas Republikas vēstniecība Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja