Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepājas Simfoniskais orķestris aicina iepazīt ASV mūziku

4. aprīlī plkst.13 Liepājā, Graudu ielas koncertzālē koncetlekciju ciklā Mūzikas lielvalstis Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos interesantus amerikāņu mūzikas paraugus, informēja orķestra pārstāve Iveta Vēvere.

Šis būs pēdējais koncerts no īpaši bērniem un jauniešiem veltītā koncertcikla Mūzikas lielvalstis. Iepriekšējos koncertos atskaņoti spilgti mūzikas fragmenti no tādām mūzikas lielvalstīm kā Vācijas, Austrijas, Krievijas un Francijas, pēdējā koncertlekcijā būs iespēja dzirdēt saistošāko no plašā Amerikas mūzikas klāsta. Tās būs gan dažādas populāras dziesmas un melodijas – Hello, Dolly!, Over the Rainbow, Singing in the Rain, New York, New York un citas – no pasaulē pazīstamām animācijas un mākslas filmām, kā arī mūzikliem, gan amerikāņu maršs, baletu mūzika un džeza standarti.

"Lai gan nepilnas 40 minūtes ilgstošās koncertlekcijas paredzētas bērniem un jauniešiem, interesanti ir arī jebkura cita vecuma klausītājiem – gan ar klasisko mūziku mazpazīstamiem, gan tai ļoti tuvu stāvošiem, tāpēc uz koncertlekciju 4. aprīlī mēs aicinām arī mammas, tētus un vecvecākus –  jebkuru simfoniskās mūzikas iepazīt gribētāju un cienītāju," aicina Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Koncertcikla forma ir atvērta un interaktīva – tie ir stāsti par simfonisko mūziku. Ar bagātīgu vizuālo materiālu un saistošu stāstījumu koncertlekciju vadīs un arī diriģēs pieredzējušais mūzikas pedagogs, ilggadējs Liepājas Simfoniskā orķestra koka pūšamo instrumentu grupas koncertmeistars un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas orķestra vadītājs Dzintars Jurgelaitis.

Liepājas Simfoniskā orķestra 2012./2013.gada sezonas koncertlekciju cikls Mūzikas lielvalstis sastāv no četriem koncertiem – Vācija un Austrija, Krievija, Francija un ASV, kuros kultūra tiek apskatīta plašā aspektā, ietverot ne vien mūziku, bet arī mākslu, kultūrvēsturi un pat ģeogrāfiju. 40 minūšu koncentrētās, košās koncertlekcijās, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, klausītāji tiek iepazīstināti ar dažādu laikmetu un valstu spilgtākajiem mūzikas paraugiem, kultūrvēstures objektiem un notikumiem.

Biļešu cena par koncertlekciju ir simboliska – 0,50 Ls. Biļetes var iegādāties uz vietas īsi pirms koncerta.

Koncertlekcija par ASV mūziku skanēs arī 5. aprīlī plkst. 14 Ogres Kultūras centrā, 8. aprīlī plkst. 12.30 Priekules Sporta Hallē un plkst. 14 Vaiņodes Kultūras namā.

Vairāk informācijas par Liepājas Simfonisko orķestri: www.lso.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja