Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas simfoniskais orķestris atsāks koncertciklu Rundālē ar Baha un Stravinska mūziku

25. februārī plkst 17 Rundāles pils Baltajā zālē Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) atsāks koncertciklu Liepājas skaņas Rundāles pilī, diriģenta Luca Kēlera vadībā atskaņojot Baha un Stravinska mūziku, informēja LSO pārstāve Iveta Vēvere.

Baha Koncertu divām vijolēm izpildīs orķestra virtuozākās vijolnieces, LSO koncertmeistare Ilze Zariņa un pirmo vijoļu grupas koncertmeistare Līga Baltābola.

Koncerta programmā skanēs gan Johana Sebastiana Baha Trešā no kopā četrām komponista savulaik radītajām orķestra svītām, Koncerts divām vijolēm un Trešais Brandenburgas koncerts, gan arī Igora Stravinska Svīta no baleta Pulčinella.

Koncerts divām vijolēm iespējams ir Johana Sebastiana Baha viens no slavenākajiem skaņdarbiem; tas tiek uzskatīts par vienu no vēlīnā baroka perioda labākajiem mūzikas paraugiem. Opuss radīts laika posmā no 1717. līdz 1723. gadam, kad Bahs strādājis kā galma kapelmeistars Kētenē, Vācijā. Koncertam ir raksturīga izsmalcināta, ļoti izteiksmīga vijoļu saspēle, kas vijas cauri visam skaņdarbam.

Baha Trešais Brandenburgas koncerts ir viens no sešiem Brandenburgas koncertiem, ko dažādu laiku muzikologi ir atzinuši par nepārspētām baroka pērlēm. Tie savā starpā pilnīgi nesaistīti tapuši aptuveni desmit gadu ilgā laika periodā. Komponistam dzīvam esot šie koncerti tā arī nekad netika atskaņoti. 

Koncerta noslēgumā klausītāji varēs baudīt pagājušā gadsimta mūziku – Igora Stravinska Svītu no baleta Pulčinella. Pēc leģendārā krievu baletmeistara Sergeja Djagiļeva pasūtījuma 1919. gadā sacerētā baleta (starp citu, ar dziedāšanu) mūzikas pamatā ir vairāki 18. gadsimta itāļu komponista Džovanni Batistas Pergolēzi skaņdarbi.

Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja