Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Liepājas Simfoniskais orķestris pauž satraukumu par instrumentu kritisko stāvokli

Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) paudis satraukumu par instrumentu kritisko stāvokli.

Orķestrim kritiski nepieciešami divi fagoti, jo šie instrumenti ir ļoti sliktā stāvoklī, taču piešķirtajā valsts dotācijā nav paredzēti līdzekļi instrumentu krājuma atjaunošanai un uzlabošanai, informēja LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Vadošās firmas "Heckel" fagots maksā 35 000 latu.

LSO norāda, ka pašlaik instrumentu tiek atjaunoti pateicoties ārvalstu mūziķu labdarībai.

"Orķestrim piešķirtajā valsts dotācijā nav paredzēti līdzekļi instrumentu krājuma atjaunošanai un uzlabošanai, bet laiks iet un instrumenti nolietojas, tāpēc mēs esam ārkārtīgi priecīgi un pateicīgi mūsu draugiem, kas mūs atbalsta vienā no orķestra pamatvajadzībām," izteicies LSO vadītājs Uldis Lipskis.

Vēvere pastāstīja, ka vācu diriģēšanas profesors Lucs Kēlers finansējis orķestra mežragu grupas koncertmeistara Inga Novicāna mūzikas instrumenta atjaunošanu, lai uz sezonas atklāšanu tas būtu ideālā darba kārtībā. Šāda restaurācija izmaksā aptuveni 1500 latu. Tas orķestrim ļāva izvairīties no jauna, līdzvērtīga mežraga iegādes, kas maksā ap 6000 latu.

Bet pagājušā gada oktobrī dāņu trompetists Ketils Kristensens orķestrim dāvināja divas jaunas trompetes. Šogad Dānijas Karaliskā orķestra pirmais trompetists ir atvedis vēl divus instrumentus.

"Mūsu trompešu grupas koncertmeistars Juris Tereščuks grūtus un atbildīgus solo atskaņo uz "Yamaha" trompetes, kuras korpusā ir izdiluši caurumi. Stipri nolietotas ir klarnetes un tromboni. Lai arī mūziķu profesionālā varēšana un degsme ierindo mūsu orķestri labu orķestru saimē, LSO skanējums ir apdraudēts tieši instrumentu stāvokļa dēļ un laiks šajā jautājumā mums strādā tikai par sliktu," situāciju orķestrī raksturoja Lipskis.

LSO galvenais diriģents Atvars Lakstīgala norādījis, ka simfoniskā orķestra aprīkojums ir ļoti dārgs un vērtīgs, piemēram, laba vijole, un tādu orķestrim ir nepieciešams vairāk kā 20, izmaksā sākot no 10 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja