Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Liepājas Simfoniskais orķestris sezonu noslēgs kopā ar Oskaru Petrauski

Piektdien, 18. maijā, Liepājas Latviešu biedrības namā Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) un tā galvenais diriģents Atvars Lakstīgala aicina klausītājus uz koncertciklu Krievu klasikas virsotnes, ar ko noslēgsies orķestra ziemas koncertsezona. Koncertā kā īpašais viesis uzstāsies latviešu saksofonu zvaigzne Oskars Patrauskis.

Ar 68 koncertiem Liepājas Simfoniskais orķestris ir aizvadījis 2011./2012. gada ziemas koncertsezonu, noslēgumā piedāvājot saviem klausītājiem koncertprogrammu no publikas iecienītā cikla Krievu klasikas virsotnes, stāsta LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

"Latviešu mūzikas pirmatskaņošana un popularizēšana, tai skaitā koncertos Ķīnā, jaudīgs Pianisma zvaigžņu festivāls, populāri un atraktīvi bērnu-jauniešu koncerti Liepājas skolās, uzstāšanās Latvijas Valsts proklamēšanas gadadienas oficiālajā koncertā, Lielās Mūzikas balvas nominācijas, dalība prestižos festivālos – par šo sezonu orķestris var patiesi lepoties," savās pārdomās par aizvadīto sezonu dalās LSO vadītājs Uldis Lipskis.

LSO sezonas noslēguma koncertā skanēs viens no populārākajiem Pētera Čaikovska darbiem – viņa Piektā simfonija, kas jo sevišķi daudz tika atskaņota Otrā Pasaules kara laikā. Koncertprogrammā ir iekļauts arī Modesta Musorgska visambiciozākais skaņdarbs un reizē vienīgais nozīmīgais orķestra darbs – simfoniskais tēlojums Nakts kailajā kalnā, kas savu popularitāti guva tikai pēc komponista nāves un nevis savā oriģinālajā versijā, bet gan Nikolaja Rimska-Korsakova redakcijā. Piedaloties izcilam latviešu saksofonistam Oskaram Petrauskim, koncerta kulminācijā klausītāji dzirdēs skaisto, reti atskaņoto Aleksandra Glazunova Saksofona koncertu, kas ilgst vien 14 minūtes.

LSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Atvars Lakstīgala raksturo izvēlēto koncertprogrammu: "Katru no aizvadītās sezonas koncertiem esam gatavojuši ar lielu atbildību un mīlestību pret saviem klausītājiem un tāds būs arī sezonas noslēguma koncerts. To atklās Musorgska simfoniskais tēlojums. Galvenais akcents ir likts uz Čaikovska Piekto simfoniju, kas, būdams šedevrs, reizē ir saprotama un viegli uztverama mūzika neatkarīgi no klausītāja tautības un vecuma. Glazunova Koncerts saksofonam arī ir kas īpašs – tas ir viens no pirmajiem klasiskajam saksofonam sarakstītajiem koncertiem. Solists būs viens no labākajiem saksofonistiem Eiropā un viennozīmīgi labākais saksofonists Baltijā – Oskars Petrauskis. Domāju, ka šis vakars radīs vienreizēju svētku sajūtu!"

LSO koncertsezonas noslēguma koncerts notiks piektdien, 18. maijā plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā. Biļetes uz LSO sezonas noslēguma koncertu var iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja