Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

LNSO aicina uz koncertu goda diriģenta Vasilija Sinaiska vadībā

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 14. februārī plkst. 19 uz Lielās ģildes skatuves sniegs koncertu diriģenta Vasilija Sinaiska vadībā, kas reiz bijis LNSO galvenais diriģents un tikko atgriezies no nozīmīga Eiropas apceļojuma ar leģendāro Sanktpēterburgas filharmonijas orķestri, informēja orķestra pārstāve Anna Babre.

Vasilijam Sinaiskim un LNSO pievienosies Valsts akadēmiskais koris Latvija un solisti – čelliste Diana Ozoliņa un altists Arigo Štrāls. Mākslinieki atskaņos Pētera Plakida, Riharda Štrausa un Sergeja Taņejeva skaņdarbus.

Vasilijs Sinaiskis ir starptautiski pazīstams operu un simfonisko koncertu diriģents ar plašu pieredzi vērā ņemamos opernamos un koncertzālēs, kā arī pieprasīts diriģēšanas pasniedzējs. Sinaiska karjera aizsākās 1973. gadā ar  piedalīšanos Herberta fon Karajana fonda konkursā, kur viņš iegūst zelta medaļu.  Pēc konkursa Sinaiski aicina diriģēt koncertus ar Maskavas labākajiem orķestriem un viņš kļūst par asistentdiriģentu Maskavas filharmonijas orķestrī, kur strādā līdz 1976. gadam. Ar šo orķestri viesodamies Dzintaru koncertzālē, Vasilijs Sinaiskis nokļūst Latvijas Valsts filharmonijas direktora Filipa Šveinika uzmanības lokā, 1975. gadā Sinaiskis kļūst par LNSO māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu, paliek šajā postenī līdz 1987. gadam un ievērojami attīsta orķestra māksliniecisko sniegumu, paplašina repertuāru un sniedz nenovērtējamu ieguldījumu latviešu komponistu daiļrades veicināšanā. Par veikumu pie orķestra diriģenta pults LNSO 2017. gadā iecēla Vasiliju Sinaiski par Goda diriģentu. Vasilija Sinaiska ieguldījums Latvijas mūzikas apritē novērtēts ar Lielo mūzikas balvu 1999.

Koncertā tiks atskaņoti Pētera Plakida, Riharda Štrausa un Sergeja Taņejeva skaņdarbi.

14. februārī Oresta Silabrieža vadīto Pirmskoncerta sarunu viešņa būs muzikoloģe Ināra Jakubone. Abi apspriedīs Pētera Plakida daiļradi un viņa simfonisko darbu Atskatīšanās, kas tiks atskaņots koncertā. Tiks arī demonstrētas tēlainākās epizodes no Riharda Štrausa poēmas Dons Kihots. Sarunas norisināsies Lielās ģildes Minsteres zālē pl. 18.18.

Biļetes uz koncertu LNSO, koris “Latvija” un Vasilijs Sinaiskis iespējams iegādāties Lielās ģildes un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja