Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LNSO valsts simtgadē uzstāsies nozīmīgās koncertzālēs Eiropā

Latvijas valsts simtgadei veltītās turnejas ietvaros Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) šonedēļ uzstāsies tādās pazīstamās vietās kā Parīzes filharmonija, Eksanprovansas Grand Théâtre un Štutgartes Liederhalle Bēthovena zālē, informēja oreķestra pārstāve Anna Babre.

LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga ir ļoti lepns par orķestra sasniegumiem: “Mēs uzstāsimies Parīzes filharmonijā, kur orķestris spēlēs pirmo reizi. Tā ir ārkārtīgi liela atbildība un skaista iespēja. Mūs ir lielā mērā atbalstījusi arī Kultūras ministrija un bez tās nebūtu iespējams noorganizēt šo koncertturneju”. Tūres koncertos skanēs Pētera Vaska spēcinošais 2002. gada opuss Musica appassionata, Sergeja Prokofjeva Pirmais vijolkoncerts, kā arī Čaikovska Sestā simfonija, kas noslēdz meistara dzīvi un met tiltu uz viņa nemirstīgumu.

20. oktobrī LNSO uzstāsies Provansas Grand Théâtre (Eksanprovansa, Francija), kas celts 2007. gadā un kur regulāri uzstājas Eiropas un Amerikas slavenākie klasiskās mūzikas jomas pārstāvji. Ar LNSO un Andri Pogu uz vienas skatuves būs viens no mūslaiku spēcīgākajiem un virtuozākajiem pianistiem Boriss Berezovskis, par kuru Francijas presē raksta – “bronzas pirksti un liesmains temperaments”. Viņš spēlēs solo Rahmaņinova Ceturtajā klavierkoncertā, kas prasa lielu meistarību. Vēl programmā – Pētera Vaska Musica appassionata un Pētera Čaikovska Sestā simfonija (Patētiskā). Savukārt 23. oktobrī LNSO Andra Pogas vadībā programmā Grand Nord (Dižie ziemeļi) debitēs Parīzes filharmonijā. 2015. gada janvārī atvērtais jaunceltais koncertnams ir viena no Eiropas nozīmīgākajām skatuvēm, un ir liels gods un liela atbildība tur muzicēt. Šajā koncertā tā pati programma, kas Eksanprovansā, taču cits solists – Rahmaņinova Ceturtajā klavierkoncertā solo spēlēs Nikolass Angeličs, viens no šī brīža dižākajiem virtuoziem.

Pēc tam LNSO un Andris Poga kopā ar pasaules labākajos koncertnamos pieprasīto Latvijas vijolnieci Baibu Skridi sniegs trīs koncertus Vācijā un Šveicē, un tajos līdzās Pētera Vaska Musica appassionata un Pētera Čaikovska Sestajai simfonijai skanēs Sergeja Prokofjeva Pirmais vijolkoncerts.

24. oktobrī LNSO muzicēs Frīdrihshāfenes Grāfa Cepelīna nama Hugo Ekenera zālē, 25. oktobrī vienā no Vācijas nozīmīgākajiem koncertnamiem – Štutgartes Liederhalle Bēthovena zālē, bet 26. oktobrī LNSO uzstāsies Šveices pilsētas Šafhauzenes Svētā Jāņa baznīcā. LNSO turneju Francijā, Vācijā un Šveicē rīko Parīzes koncertaģentūra Productions Internationales Albert Sarfati. Aģentūra starptautiski pārstāv Andri Pogu un kopš 2015. gada arī LNSO.

Tūres koncertprogrammu Latvijā būs iespējams noklausīties 18. oktobrī plkst. 10 Lielajā ģildē. Vijoles solo Prokofjeva Pirmajā vijolkoncertā spēlēs Magdalēna Geka, kas plaši koncertē Eiropā gan kā soliste, gan kā kamermūziķe, uzstājoties Londonas Vigmorzālē, Parīzes filharmonijā, Minhenes Herkuleszālē u. c. Latvijas publikai Magdalēnas vārds zināms kopš 2014. gada rudens, kad jaunā vijolniece spoži debitēja ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un par šo uzstāšanos tika nominēta Lielajai mūzikas balvai 2014. 

Biļetes uz koncertu Lielajā ģildē iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja