Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LNSO Vecgada koncerts šogad būs skatāms tiešsaistē

Šogad Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) Jaunā gada svinības 31. decembrī aicina aizvadīt kopā, digitālajā vidē – ģimenes lokā, mājas baudot jau par tradīciju kļuvušo LNSO Vecgada koncertu.

Diriģenta Andra Pogas vadībā orķestris kopā ar temperamentīgo pianistu Vestardu Šimkus un šarmanto solisti Beāti Zviedri klausītājus ievedīs komponistu Ludviga van Bēthovena, Franča Lista un Džordža Gēršvina aizraujošajā skaņu pasaulē. Koncerts tiks papildināts ar kinorežisora Dāvja Sīmaņa vizuālo noformējumu un Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa stāstiem. Pie diriģenta pults – LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

"Vecgada koncerts ir sena orķestra tradīcija, ar kuru savus klausītājus priecējam katra gada izskaņā. Lai arī šogad ārkārtas situācijas dēļ koncertus skatīties klātienē diemžēl nav iespējams, LNSO vēlas šo tradīciju turpināt un ienest svētku sajūtu katrās mājās. Tāpēc aicinām koncertu ģimenes lokā skatīties tiešsaistē LNSO mājaslapā," saka LNSO direktore Indra Lūkina.

Vecgada koncerta mākslinieciskais vadītājs ir LNSO galvenais diriģents Andris Poga, kurš ir augstu vērtēts un pieprasīts Eiropas un Āzijas labāko orķestru vidū. Viņa vadībā Latvijā iemīļotais pianists Vestards Šimkus spēlēs solo Franča Lista virtuozajā skaņdarbā Fantāzija par Bēthovena Atēnu drupu motīviem, kā arī amerikāņu ģēnija Džordža Gēršvina reti skanošajā Otrajā rapsodijā. Savukārt jaunā džeza dziedātāja, ar žilbinošām prasmēm un mirdzošu skatuves šarmu apveltītā Beāte Zviedre dziedās solo Džordža Gēršvina skaistākajās melodijās.

Koncerta ievadā svētku sajūtās skanēs 2020. gada jubilāra Ludviga van Bēthovena reti skanošā  uvertīra Vārdadienai. Programmas turpinājumā dzirdēsim arī Džordža Gēršvina Kubas rapsodiju. Šī skaņdarba ritms un melodija atbalso Latīņamerikas populārajai dejai sambai raksturīgo jutekliskumu un enerģiju.

Koncerta norises vieta – Lielā ģilde – svētkiem tiks īpaši izgaismota atzītā kinorežisora Dāvja Sīmaņa vadībā, piešķirot telpai nebijušu burvību. Vilis Daudziņš no dažādām gleznainām Lielās ģildes vietām starp skaņdarbiem dalīsies stāstos par Vecgada un Jaungada sajūtām un tradīcijām.

LNSO Vecgada koncerts būs skatāms LNSO mājaslapas sadaļā Digitālā koncertzāle, un biļetes uz to iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Vairāk: www.lnso.lv, kā arī orķestra Facebook lapā

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja