Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LSO vadītājs Uldis Lipskis koncertēs festivālā Liepājas vasara

Trešdien, 3.augustā Liepājas viesnīcas _Promenade Hotel _Hika zālē izcilus kamermūzikas šedevrus atskaņos Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) mūziķu trio- LSO vadītājs, viens no savulaik vadošajiem Latvijas klarnetistiem Uldis Lipskis, Latvijā ļoti ievērojama muzikālā personība, fagotists Dzintars Jurgelaitis un talantīgā jaunās paaudzes pianiste Ieva Kļaviņa.

Koncerta Skaisti un patētiski divdaļīgajā programmā ir iekļauta, kā mūziķi paši saka, vasarīga un augusta mēnesim ļoti atbilstoša mūzika. Skanēs Volfganga Amadeja Mocarta Ķegļu trio pārlikums klarnetei, fagotam un klavierēm un Johannesa Brāmsa Sonāte klarnetei un klavierēm. Brāmsa Sonāte ir vēlīnā romantisma ērai piederošs skaņdarbs, kas ir viens no pēdējiem sacerējumiem komponista garajā radošajā mūžā, portālu Diena.lv informēja LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Uldis Lipskis atklāj, ka šis darbs viņam ir sevišķi nozīmīgs: „Brāmsa Sonāti pirmo reizi koncertā atskaņoju 1987.gadā koncertturnejā Dienvidčehijā kā konkursa Concertino Praha laureāts. Šo pašu skaņdarbu atskaņojot 1992.gadā Vāgnera zālē kopā ar Pēteri Plakidi pie klavierēm, ieguvu maģistra grādu.”

Koncerta otrajā daļā Dzintars Jurgelaitis kopā ar Ievu Kļaviņu atskaņos Karla Marijas fon Vēbera Ungāru fantāziju. Koncerta noslēgumam mūziķi ir sagatavojuši krievu aristokrāta Mihaila Gļinkas Patētisko trio. Mūziķi stāsta, ka „pēc kompozīcijas un mākslinieciskās izteiksmes šī ir tīra itāļu opera ar mīlas stāstu un drāmu noslēgumā. Eiropas manieres, kas slēpj krievu kaislīgo dvēseli.”

Uldis Lipskis ar šo koncertu vēlas pateikties festivāla klausītājiem: „Pagājušā gada agrā pavasarī, pieņemot lēmumu festivāla formātā atjaunot koncertciklu Liepājas vasara, cerēju iedzīvināt kamermūzikas tradīciju elegantajā Hika zālē viesnīcā Promenade Hotel. Mums tas ir izdevies- festivāls ir ieguvis publiku, kas ātri un nemaldīgi ir uztvērusi neatkārtojamo baudījumu, ko spēj sniegt izsmalcināta kamermūzika elegantā vidē.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja