Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Maijā klajā nāks repera Edavārdi jaunais albums Ekosistēmas

Pēc četru gadu pārtraukuma maijā klajā nāks repera Edavārdi jaunais albums Ekosistēmas, kura tapšanai veltīts vairāk nekā gads, informēja mūziķa pārstāvji.

"Radošais process ir kā šaha spēle ar zemapziņu - jāmēģina apmānīt sevi, lai radītu ko jaunu," par dziesmu radīšanas procesu izsakās pašmāju reperis Edavārdi jeb īstajā vārdā Eduards Gorbunovs. 

"Pirms gada jaunajam albumam mēģināju sarakstīt iespējami daudz dziesmas, lai varētu izvēlēties pašas labākās gala saturam. Šajā brīdī dzīvē man ir svarīgi izdot mūziku, kas varētu sasniegt vairāk klausītājus, tajā pašā laikā, neliekot vilties jau esošajiem, tāpēc pavadu ilgas darba stundas skaņdarbu noslīpēšanai,” stāsta Edavārdi.

Runājot par jauno albumu, Edavārdi atzīst, ka albumam kopumā nav viena konkrēta vēstījuma, katra dziesma ir atsevišķs darbs jeb ekosistēma, kopā veidojot Ekosistēmas, kas ir arī jaunā albuma nosaukums. Reperis centies iekļaut visus savus radošos aspektus, lai jaunajā albumā iekļautu gan jau labi pazīstamās noskaņas, gan arī dziesmas ar humoru un ironiju, nodrošinot klausītājus ar daudzpusīgu, katra gaumei atbilstošu mūziku.

"Domāju, ka iedvesmas avots ir jebkur - vidē, cilvēkos, pagātnē, nākotnē un arī tagadnē. Dziesmas rodas tad, kad es spēju nodefinēt vienu situāciju dažos vārdos - iekšējs klikšķis, kas izraisa domu lavīnu. Tajā pašā laikā ar iedvesmu ir jābūt uzmanīgam, jo, ja neizmanto uzreiz, tad pastāv risks, ka vēlāk beigsies derīguma termiņš," par iedvesmas rašanu izsakās Edavārdi.

Lai noskaņotos dziesmu rakstīšanai, Edavārdi klausās pavadījumu, uz kura bāzes veidos dziesmu un tekstu. Tāpat reperis atzīst, ka radošajā procesā palīdz vietas maiņa: "Reizēm ir labāk nevis vienā vietā pusstundu sēdēt un izdomāt tikai divas rindas, bet tā vietā nomazgāt izlietnē sakrājušos traukus vai izgludināt drēbes, klausoties to pašu mūziku."

Lieta, ar kuru jebkurš ir saskāries, ir bailes kļūdīties. Reperis uzsver, ka arī sevi, rakstot jauno albumu, mēģināja pārliecināt nebaidīties uzrakstīt slikti un galvenais - nebaidīties dzēst. "Bieži vien atrast īstos vārdus, sajūtas vai idejas ir ļoti grūti. Iesaku taustīties un pierakstīt dažādus variantus - reizēm ir jāļauj nekvalitatīvajam materiālam iznākt ārā, tad ir vieglāk saprast beigu virzienu. Nākamajā dienā noklausos un saprotu, ka iepriekš sarakstītais neder un dzēšu ārā, vietā ierakstot svaigās idejas. Es teiktu mans mūzikas radīšanas process ir fragmentārs - vairāk pa mazām daļām, jo radošā dzinējspēka parasti pietiek pāris stundām, pēc tam jau sākas prokrastinācija," atzīstās Edavārdi.

Pievēršoties radošajam procesam, reperis uzsver, ka cenšas parūpēties, lai apkārt ir pēc iespējas mazāk uzmanību novērsošas skaņas un citas neērtības, tādējādi veidojot atbilstošu vidi domu lidojumam.

Edavārdi jaunā albuma radīšanas process filmēts sadarbībā ar Huawei.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja