Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Mūzikas akadēmijas ērģeļu būvei iegūti vairāk nekā 10 000 latu

Maestro Raimonda Paula ierosinātajā labdarības koncertā jaunu ērģeļu būves atbalstam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) iegūti līdzekļi 10 837,31 latu apmērā. Latvijas Valsts konservatorijas 1958. gada absolvents Raimonds Pauls koncertprogrammā Dziesmas bez vārdiem atskaņoja savu teātra un kino mūziku, kā arī dalījās atmiņu stāstos par studiju laikiem.

Koncertā uz Lielās zāles skatuves, kur savulaik 1958. gadā spēlējis valsts eksāmena programmu, Maestro Raimonds Pauls klausītājiem atskaņoja savu teātra un kino mūziku koncertprogrammā Dziesmas bez vārdiem. Kopā ar Maestro muzicēja pašmāju izcilie džeza mūziķi - Starptautiskā mūzikas festivāla Rīgas Ritmi dibinātājs, sitaminstrumentālists Māris Briežkalns un kontrabasa spēles virtuozs Andris Grunte. Par vokālo pavadījumu rūpējās trio Limonāde dziedātājas Kristīne Tkačuka, Ieva Katkovska un Iluta Valtere.

Maestro ierosinātā labdarības koncertā jaunu ērģeļu būves atbalstam savākti līdzekļi 10 837,31 latu apmērā. Atbalsta fondu veido personīgi uzrunātu Latvijas uzņēmēju un prominenču veiktie ziedojumi, kā arī ienākumi no koncerta biļetēm un klātienē veiktie ziedojumi. JVLMA rektors profesors Artis Sīmanis sevišķu pateicību izsaka Borisam un Inārai Tetereviem, kas ērģeļu būvei dāvinājuši 10 000 eiro. Mecenātu vārdā koncerta viesus uzrunāja Borisa un Ināras Teterevu fonda direktors Mareks Indriksons, aicinot arī citus kļūt par akadēmijas mecenātiem.

Finansiālu atbalstu ērģeļu būves projektam līdz šim sniedzis arī advokāts Andris Grūtups, SIA Būvalts direktors Jānis Ādamsons ar kundzi Neldu, akciju sabiedrība Dzintars, Valsts prezidenta padomniece Elīna Egle, SIA RDL Mūzikas centrs, Saeimas deputāts Dzintars Ābiķis, SIA Peruza valdes loceklis Roberts Dlohi, Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, SIA Pusbalsī un citi.

JVLMA aicina ikvienu pievienoties akadēmijas mecenātu saimei un sniegt atbalstu iecerētā mērķa sasniegšanai. Plašāka informācija pieejama Latvijas Mūzikas akadēmijas mājas lapā www.jvlma.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja