Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mūzikas akadēmijas profesors Sīmanis saņēmis Teterevu fonda apbalvojumu par ieguldījumu izglītībā

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesors Artis Sīmanis saņēmis Borisa un Ināras Teterevu fonda apbalvojumu par ieguldījumu kvalitatīvas izglītības veidošanā, attīstot akadēmiju kā atvērtu platformu Latvijas un pasaules mūzikas vērtībām, aģentūru LETA informēja fonda pārstāve Inga Vasiļjeva.

Sīmanis apbalvojumu saņēmis 7. starptautiskais Jāzepa Vītola pianistu konkursa atklāšanas pasākumā.

Apbalvojuma goda zīme pēc mecenātu ierosmes iedibināta, lai godinātu organizācijas vai personības par īpašiem nopelniem labdarības un brīvprātīgā darba veicināšanā vai par ilgstošu un pašaizliedzīgu darbību kādā jomā vai atsevišķa projekta sabiedrības labā realizāciju ar izciliem panākumiem.

"Laiks kopš 2007.gada, kad Sīmani ievēlēja par rektoru, bijis nopietnu un tālredzīgu pārmaiņu pilns. Šie desmit gadi akadēmijā ir ielikuši pamatus neatgriezeniskai attīstībai," apbalvojuma pasniegšanā teica fonda programmas Māksla publiskā telpā kuratore Helēna Demakova.

Demakova atgādināja, ka šajā laikā JVLMA sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu uzbūvētas jaunas ērģeles, kā arī saglabātas tradīcijas - akadēmijas konkursi un festivāli. Tāpat fonds sadarbojies ar akadēmiju ne tikai atbalstot Latvijas kultūrai tik nozīmīgo klaviermūzikas žanru, bet arī atbalstot jauno mūziķu līdzdalību starptautiskos konkursos.

Kā ziņots, līdz 3.novembrim Rīgā un Liepājā norisinās 7.starptautiskais Jāzepa Vītola pianistu konkurss, aģentūru LETA informēja JVLMA koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Konkurss ik gadu norisinās jau kopš 1989.gada. Tā žūrijā citu starpā darbojušās tādas klaviermūzikas prominences kā Lazars Bermans un Staņislavs Igoļinskis. Arī šī gada konkurss uz skatuves pulcēs izcilus jaunos talantus, bet pie žūrijas galdiem - pieredzējušus mākslas pasaules grandus.

Pēc konkursa atlases kārtām Rīgā fināla priekšnesumi 1. novembrī un 2. novembrī izskanēs Liepājas koncertzālē Lielais dzintars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja