Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mūzikas izdevniecība SKANi izdod komponistes Indras Rišes albumu Eņgeļu taures

Nacionālā ierakstu kompānija SKANi sadarbībā ar Latvijas Komponistu savienību laidusi klajā latviešu komponistes Indras Rišes autoralbumu Trumpets of Angels (Eņģeļu taures), kurā dzirdami autores darbi ērģelēm, kas ierakstīti laikposmā no 2000. līdz 2015. gadam, informēja mūzikas izdevniecības pārstāvji.

"Šajā, nu jau autores trešajā autordiskā dzirdēsiet ne vien slaveno Rīgas Doma ērģeļu cildeno skaņu Ligitas Sneibes interpretācijās, bet arī Ilonas Birģeles spēlētās un klausītājiem mazāk pazīstamās Kuldīgas Sv. Katrīnas Luterāņu baznīcas ērģeles. Tāpat albumu krāšņo soprāna Ingas Šļubovskas-Kancēvičas un flautistu Imanta Sneibja un Anetes Točas piedalīšanās. Tiešām burvīgs, krāsains un iedvesmojošs latviešu mūzikas albums!" albumu raksturo SKANi vadītājs Egīls Šēfers.

Albumā iekļauti seši darbi: Eņgeļu taures, Attālumi, Dziesmas par Laimi ar Raiņa dzejas vārdiem, Saules apmirdzētie, Mijiedarbība un Uguns rituāls.

Indras Rišes savdabīgo balsi latviešu mūzikā raksturo izteiksmes vienkāršība un lakonisms, pēc kā viņa tiecas. Tā ir ziemeļnieciska un viennozīmīgi dabas iedvesmota mūzika.

"Vai tad "staigājot pa mežu" tu zini, kas parādīsies pēc brīža? Tu ej, un aiz katra nākamā soļa ir pārsteigums. Ja runa ir par struktūru un attīstību,  tad ļoti daudz man deva Pēteris Plakidis. Tiklīdz atļāvos kaut kādu burbuļošanu vai liekvārdību, viņš to ātri atšifrēja: "Par šo vietu, Indra, tu padomā labi!" Dažreiz tas mani kaitināja, jo jutos pārmērīgi kontrolēta. Bet, kad beidzu savas studijas Rīgā un aizbraucu uz Dāniju, tad sapratu šīs skolas nozīmi. Skaņradis bez rāmja, manuprāt, nogurdina klausītāju. Arī dzīvē man patīk skaidra un īsa valoda. Un mūzikā tāpat," stāsta Indra Riše.

Indra Riše savu komponistes rokrakstu veidojusi, studējot Rīgā un Kopenhāgenā, papildinot zināšanas Bērklijā (Kalifornijā), Parīzē un Oslo. Kopš 2002. gada viņa dzīvo Latvijā un aktīvi komponē, izmantojot savu Latvijā un ārzemēs spodrināto talantu visdažādākajos žanros, sākot ar kordziesmām, kamermūziku un darbiem elektronikai līdz simfoniskajām un vokāli simfoniskajām partitūrām. Klajā laisti trīs Indras Rišes autoralbumi. Viņas kompozīcijas ir atskaņotas starptautiskos festivālos un koncertos Baltijā, Skandināvijā, Vācijā, Austrijā, Lielbritānijā, Itālijā, Krievijā, ASV, Ķīnā u. c.

Albums pieejams gan CD formātā, gan visās populārākājās mūzikas lejupielādes un straumēšanas platformās visā pasaulē. 

Šis ir jau 52. albums, ko izdevniecība SKANi ir laidusi klajā kopš darbības uzsākšanas 2014. gadā. 

SKANi ir vienīgā mūzikas izdevniecība Latvijā ar plašu starptautisku izplatītāju tīklu. Pateicoties sadarbībai ar partneriem ASV, Nīderlandē un Lielbritānijā, SKANi izdotie latviešu mūzikas CD nonāk tirdzniecībā 80 pasaules valstīs, kā arī  digitālajās mūzikas platfromās Spotify, iTunes, Amazon Prime un citās. Pērn SKANi albumi sasniedza 300 000 klausītāju lielu auditoriju.

SKANi ir Latvijas Mūzikas informācijas centra zīmols, kas darbojas pateicoties VKKF un Kultūras Ministrijas atbalstam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja