Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nedēļas nogalē Rīgā notiks dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls Kontaktor

Fon Trompovska kvartālā Sarkandaugavas Industriālajā parkā, 31. maijā, norisināsies otrais dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls Kontaktor, kurā uzstāsies tādi pasaules līmeņa mūziķi kā Detroitas elektro pionieri AUX88, eksperimentālās elektronikas apvienība Emptyset un agresīvā tehno panks T.Raumschmiere, informēja festivāla pārstāve Elīza Āboltiņa.

Festivāla programma klausītājiem piedāvās dzīvo elektronisko mūziku robežās no neparasta tehno, bezkompromisu industriālās un ekscentriskas trokšņu mūzikas līdz pat leģendāra elektro skanējumam un novatorai deju mūzikai.

Pulcējot pasaules mēroga zvaigznes un spilgtākos vietējos talantus, šogad īpašs uzsvars likts uz spilgtiem un performatīviem priekšnesumiem, rosinot apmeklētājus ne tikai klausīties un dejot, bet arī iesaistīties - kļūstot par aktīvu daļu no mūzikas baudīšanas pieredzes un atgādinot sev, ko nozīmē pieredzēt īsti utopisku reiva piedzīvojumu.

Piektdien, 31. maijā, plkst. 23 sadarbībā ar Latvijas Tēlniecības kvadriennāles performanču notikumu No New Idols festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāta amerikāņu mākslinieka Rona Ateja piecdaļīga multimediāla performance Acephalous Monster, kas apvienos operu un pankroku.

Festivāla galvenā nakts norisināsies iespaidīgajā Sarkandaugavas Industriālajā parkā – Fon Trompovska kvartālā, otrais vakars - klubā Golden Ģertrūdes ielā 33/35.

Šogad festivāla programma 30. maijā piedāvās apmeklēt elektroniskās mūzikas interesentiem saistošas lekcijas un meistarklases, kas tiek rīkotas sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras radošo industriju inkubatoru Magnetic Latvia un Gētes Institūtu, vairāk informācija par festivāla norisēm pieejama internetā.

Šogad festivālā aicināti uzstāties: Arma Agharta (Lietuva), AUX88 (ASV), Banyk (Ungārija), Baseck un Feliša Ledesma ar projektu Cruel World II (ASV), BR-laser (Austrija), Coast2c (ASV), Eiriks Brandals (Norvēģija), Emptyset (Apvienotā Karaliste), Kaspars Rolšteins (Latvija), KODEK (Latvija), Marta SmiLga (Latvija), Metapattern (Austrālija), Mixmaster Raitis (Latvija), MonoB vs NoroE (Francija), Multilux (Latvija), Nikola Negorod (Latvija), OGJ (Čehija), Origo Boys (Latvija), Rons Atejs (ASV), SKD (Latvija), Tatsuja Takahaši (Japāna), Tobiass Fon Hofstens (Zviedrija), T.Raumschmiere (Vācija), Pīters Kirns (Vācija), Puffin (Latvija), Wickiss (Latvija).

Festivālu rīko pašmāju sintezatoru ražotāji Erica Synths

Biļetes pieejamas Biļešu servisa pārdošanas punktos un www.bilesuserviss.lv.

Vairāk informācijas par festivālu – www.kontaktor.lv un Facebook

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja