Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nepietiekama finansējuma dēļ atcelts viens no Zvaigžņu festivāla koncertiem

Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls koncertzālē Lielais dzintars norisināsies no 3. – 31. martam. Nepietiekama finansējuma dēļ tiek atcelts viens no sešiem festivāla koncertiem – 10. martā plānotais Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts kopā ar izcilo trompetistu Sergeju Nakarjakovu.

“Festivālam šogad nav izdevies piesaistīt visas nepieciešamās finanses iecerētajai vērienīgajai festivāla 25. jubilejas programmai, tāpēc, lai neapdraudētu orķestra turpmāko darbību, mums ir jāatsakās no dažiem sapņiem, kuru izmaksas īpaši nesaskan ar mūsu šodienas iespējām. Tas nozīmē samazināt koncertu skaitu,” radušos situāciju skaidro Liepājas Simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis.

Atceltā koncerta biļešu īpašniekiem organizatori piedāvā iegādāties biļetes uz jebkuru citu festivāla koncertu ar 60% atlaidi. Par iegādātajām biļetēm un abonementiem Biļešu paradīzes kasēs ir arī iespēja saņemt atpakaļ naudu.

25. gadskārtu festivāls atzīmēs ar pieciem koncertiem. 3. martā to atklās īpaši krāšņs Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts, diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā uz skatuves kāpjot 8 solistiem. Atklāšanas koncertā būs iespēja dzirdēt Eiropas spožo zvaigzni – ērģelnieci Ivetu Apkalnu, kura nupat piedalījās Hamburgas grandiozās Elbas Filharmonijas atklāšanas koncertā. Viņas izpildījumā skanēs Semjuela Bārbera Toccata Festiva. Koncerta turpinājumā klausītāji varēs baudīt Pētera Vaska Flautas koncertu Ditas Krenbergas sniegumā, pirmatskaņojumu Artura Maskata 12. Liepājas koncertam klavierēm ar orķestri Reiņa Zariņa interpretācijā un Pētera Plakida koncertopusu Sasaukšanās, kur piedalīsies mežradznieks Artūrs Šults, obojists Egils Upatnieks, klarnetists Guntis Kuzma un flautisti Anete Toča un Miks Vilsons.

11. marts festivālā būs svētki džeza cienītājiem, jo uz koncertzāles Lielais dzintars Lielās skatuves būs iespēja baudīt itāliešu kolektīva Kekko Fornarelli džeza trio oriģinālprogrammu. 

16. martā Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā koncertēs Klaipēdas kamerorķestris Mindauga Bačkus vadībā. Īpašā baroka programmā ar viņiem kopā uzstāsies baroka vijoles meistars Dmitrijs Sinkovskis no Krievijas. 

Lielisks solās būt Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts 24. martā, kad uz skatuves kāps uzreiz trīs lielmeistari – daudzu prestižu konkursu un balvu laureāts – krievu vijolnieks Sergejs Dogadins un šobrīd par vienu no pasaules labākajiem un harizmātiskākajiem altistiem uzskatītais Maksims Risanovs no Ukrainas, kā arī ievērojamais lietuviešu čellists Dāvids Gerings, abi pēdējie no kuriem ir arī lieliski diriģenti. Šajā programmā ar nosaukumu Tutti i virtuosi viņi uz maiņām gan diriģēs orķestri, gan atskaņos solo partijas Mocarta, Brāmsa un Šnitkes mūzikā.

31. martā 25. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls noslēgsies ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncertu tā galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā. Koncerta īpašais viesis būs no Sibīrijas nākušais pēdējā Čaikovska konkursa I vietas ieguvējs pianists Dmitrijs Masļejevs, kura solo izpildījumu varēs baudīt Volfganga Amadeja Mocarta ģeniālajā 24. klavierkoncertā. Šī būs pirmā reize, kad Dmitrijs Masļejevs viesosies Latvijā. Koncerts izskanēs ar Dmitrija Šostakoviča 12. simfoniju, ko reti spēlē pat Krievijā, kur nu vēl citur pasaulē.

Biļetes uz LSO rīkotā 25. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncertiem pieejamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja