Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Notiks Latvijas Nacionālās operas Akadēmijas pirmās sezonas noslēguma koncerts

2. jūnijā plkst. 19 Latvijas Nacionālās operas (LNO) Lielajā zālē notiks LNO Akadēmijas mākslinieku koncerts, informēja operas pārstāve Ieviņa Ancena. Tas iekļauts mākslas programmā Tête-À-Tête 20 epizodēs, kas apvieno Borisa un Ināras Teterevu atbalstītus mākslas un izglītības projektus.

Koncertā piedalīsies jaunie dziedātāji – LNO Akadēmijas dalībnieki: Laura Grecka, Anastasija Ļebedjanceva, Jūlija Vasiļjeva, Dināra Rudāne, Diāna Silova, Gunta Cēse, Nataļja Černohajeva, Marlēna Keine, Dainis Skutelis, Mihails Čulpajevs, Rihards Millers, Kalvis Kalniņš, Agris Hartmanis un Emīls Kivlenieks. 

Programmā iekļauti V. A. Mocarta, Dž. Rosīni, G. Doniceti un R. Leonkavallo skaņdarbi, orķestra pavadījumu atskaņos LNO orķestris, bet pie diriģenta pults būs Mārtiņš Ozoliņš.

LNO Akadēmiju 2012. gadā dibinājusi Latvijas Nacionālā opera sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu. Akadēmija palīdz talantīgākajiem jaunajiem māksliniekiem pēc studijām uzsākt profesionālas gaitas Latvijas Nacionālajā operā vai veidot starptautisku karjeru. 

2012./2013. gada sezonā LNO Akadēmija īpašu uzmanību pievērsa dziedātāju profesionālajai izaugsmei, rīkojot izcilu Latvijas un ārvalstu pedagogu vokālās meistarības nodarbības pie Anitas Garančas, Margaritas Gruzdevas, Paolo de Napoli (Itālija), Aksela Everaerta (Beļģija) un Timura Gugušvili (Gruzija). Jaunie talanti varēja piedalīties arī dziedātāju Ingas Kalnas un Nellijas Miricjoju (Lielbritānija) meistarklasēs un mācīties aktiermeistarību pie Olgas Kapaņinas (Krievija). 

"LNO ir Latvijā vienīgais profesionālais operteātris, ar kura sasniegumiem lepojamies nacionālajā un starptautiskajā mērogā. LNO konsekventi demonstrē augstu māksliniecisko sniegumu un vienlaikus ir arī karjeras tramplīns vietējiem un ārvalstu jaunajiem māksliniekiem. LNO Akadēmijas darbība stiprina un sekmē aizvien jaunu izcilību veidošanās procesu," atzīmē mecenāts Boriss Teterevs.

"Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda finansiālu atbalstu jauno mākslinieku izglītošanas process pārtapis nopietnā LNO Akadēmijā, kur atbalsts tiek sniegts ne tikai jaunajiem solistiem un vokālistiem, bet arī diriģentiem, koncertmeistariem, horeogrāfiem un orķestra mūziķiem. Mērķtiecīgi strādājot kopā, arī turpmāk meklēsim un apmācīsim jaunus talantus, no spējīgākajiem veidojot atkal jaunas zvaigznes," uzsver LNO direktors Andrejs Žagars.

Tāpēc arī nākamajā sezonā LNO Akadēmija rīkos meistarklases Latvijā un ārvalstīs, atbalstot jauno mākslinieku piedalīšanos starptautiskos konkursos.

Jāatgādina, ka jauno talantu atklāšana un apmācība ir viens no LNO stratēģiskajiem darbības virzieniem jau kopš 1996. gada. Latvija var lepoties ar māksliniekiem, kuri savas spējas attīstījuši LNO pedagogu vadībā, pirmo skatuves pieredzi guvuši tieši Baltajā namā un šobrīd sasnieguši pasaules slavu. Viņu vidū ir gan diriģents Andris Nelsons, gan tenors Aleksandrs Antoņenko, soprāni Kristīne Opolais un Maija Kovaļevska un citi. 

Biļetes uz koncertu nopērkamas LNO kasēs, internetā, kā arī Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās visā Latvijā

Biļešu cena – 2 Ls

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja