Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Oktobrī Rīgā koncertēs islandieši GusGus

Rīgā, 13. oktobrī koncertzālē Palladium sava jaunākā albuma Lies Are More Flexible atbalsta tūres ietvaros uzstāsies islandiešu apvienība _GusGus, informēja koncerta pārstāve Līva Toniņa.

GusGus 10. studijas albums Lies Are More Flexible klajā nāca šī gada 23. februārī. Tajā apkopotas 8 introspektīvas, eiforiskas un progesīvās deju mūzikas stilā ieturētas kompozīcijas, kas liecina par apvienības nepārtraukto attīstību, taču vienlaikus ļauj nekļūdīgi atpazīt grupas rokrakstu. Interesanti, ka puse kompozīciju ir instrumentālas.

GusGus vienmēr atļāvušies eksperimentēt ar dažādiem elektroniskās un deju mūzikas stiliem un šis albums nav izņēmums. Te jūs atradīsiet tik atšķirīgu amplitūdu kā Italo Disco un progresīvu house mūziku.

Spilgtāko kompozīciju skaitā varētu izcelt singlu episko Featherlight; emocionālas lirikas piesātināto Don't Know How To Love (kurā grupas solistam Danielam pievienojas Džons Grānts (John Grant), ritmisko Fireworks un 80.gadu stilā ieturēto Lies Are More Flexible.

Pirmā starptautiskā atzinība islandiešu kolektīvu sasniedza 90. gadu nogalē, kad radiostacijās un TV kanālos parādījās gana ekscentriskie skaņdarbi Ladyshave un Starlovers. Vēl plašākas publikas uzmanība tika pievērsta 2002.gadā ar ceturto albumu Attention, no kura kompozīcijas Moss un jo īpaši David kļuva pat par deju hitiem. Albuma Arabian Horse megahits Over un diska Mexico hiti Obnoxiously Sexual, Crossfade un Mexico turpina tradīciju.

Vairāki grupas singli pabijuši Lielbritānijas topos (piemēram, David, Need In Me, Call Of The Wild u.c.).

Kopš dibināšanas 90.gados apvienības piedzīvojusi vairākas sastāva maiņas. Patlaban GusGus kodolu veido komponists, producents un programmētājs Birgirs Torarinsons (aka Biggi Veira) un harizmātiskais vokālists Daniels Augusts Haraldsons (Daníel Ágúst Haraldsson). Starp citu pagājušajā gadā Daniels atzīts par Islandes izcilāko popdziedātāju.

Biļetes pārdošanā Biļešu serviss tīklā un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja