Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Opermūzikas galā koncertā Liepājas vasara uzstāsies itāliešu baritons Simone Pjacola

Sestdien, 15. jūlijā, plkst. 19 koncertestrādē Pūt, vējiņi! gaidāmajā opermūzikas galā koncertā Liepājas vasara uzstāsies itāliešu baritons Simone Pjacola, kurš patlaban tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem savas paaudzes baritoniem pasaulē, informēja festivāla rīkotāji.

Pjacola ar savu spēcīgo balsi un valdzinošajiem priekšnesumiem izpelnījies kritiķu un klausītāju uzslavas.

Itālijas medijs Operaactual.com Pjacolu balss tembra skaistuma un samtaino nokrāsu dēļ nodēvējis par jauno Brusonu, kurš tiek uzskatīts par nozīmīgāko Verdi baritonu 20. gadsimtā.

2020. gadā, pandēmijas laikā, Pjacola piedalījās tiešsaistes koncertos Milānas La Scala un Veronas Teatro Filarmonico. Viņš uzstājies arī tādos prestižos opernamos kā Londonas Karaliskā opera, Minhenes Bavārijas Valsts opera, kā arī Parīzes Nacionālā opera un citviet.

15. jūlijā Liepājas Simfoniskais orķestris izcilā azerbaidžāņu diriģenta Jalčina Adigezalova vadībā atskaņos slavenu operu uvertīras, ārijas un ansambļu dziedājumus, ko radījuši tādi komponisti kā Džuzepe Verdi, Džakomo Pučīni, Džoakīno Rosīni, Šarls Guno un citi.

Uz skatuves kāps gan jau pieminētais itāliešu baritons Simone Pjacola, gan Latvijas Nacionālās operas premjers Mihails Čuļpajevs, gan šarmantais franču soprāns Perīna Madefa.

Sākotnēji koncertā bija paredzēta arī rumāņu baritona Bogdana Baču uzstāšanās, taču ģimenes apstākļu dēļ viņa ierašanās Liepājā izpaliks.

Šovasar Liepājas Simfoniskais orķestris koncertdārzā Pūt, vējiņi! aizvadīs divus koncertus: bez jau minētā opermūzikas koncerta vasaras kulminācijā 26. augustā pulksten 19 Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar ģitāristu un komponistu Kasparu Zemīti, kā arī dziedātājiem Renāru Kauperu, Daumantu Kalniņu un Elzu Rozentāli sastapsies simfoniskā sarunā ar vienu no izcilākajiem latviešu komponistiem – Imantu Kalniņu.

Biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertiem pieejamas Biļešu paradīzes tīklā www.bilesuparadize.lv/lv/organizer/50.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja