Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Otrā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa Grand Prix iegūst koris New Dublin Voices

Par Otrā Starptautiskā Baltijas jūras koru konkursa 1. vietas un Grand Prix ieguvēju, saņemot īpašo Jūrmalas pilsētas kausu un 3500 eiro Latvijas Valsts Meži Lielo balvu, kļuva koris no Īrijas New Dublin Voices (diriģente Bernija Šerloka), informēja konkursa pārstāve Inga Vasiļjeva.

Otro vietu un 2000 eiro naudas balvu ieguva Koper mūzikas skolas meiteņu koris (Slovēnija, diriģente maja Cilenšeka). Trešo vietu un 1000 eiro naudas balvu ieguva Harlandas kamerkoris (Zviedrija, diriģents Dāvids Molins).

Par konkursa labāko diriģentu tika atzīts Emīla Dārziņa jauktā kora diriģente Nora Vītiņa, bet labākais obligātā skaņdarba – Ērika Ešenvalda opusa Lux Aeterna - interprets ir Kopera mūzikas skolas meiteņu koris.

Finālam tika izvirzīti pieci kori – vīru koris Svanholm Singers (Zviedrija), jauktais koris New Dublin Voices (Īrijas), jauktais koris Harlanda Chamber Choir (Zviedrija), Emīla Dārziņa jauktais koris (Latvija) un Koper mūzikas skolas meiteņu koris (Slovēnija).

Konkursa mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols: “Ir reizes, kad negribas, lai kaut kas beidzas. Un šodien ir tāda reize, jo ir tik satraucoši redzēt, kā kori sacenšas, sadraudzējas un bauda Jūrmalas viesmīlību. Konkursa koru līmenis ir augsts, tikšana finālā bija vien dažu simtdaļu jautājums. Trešais  konkurss notiks jau nākamgad - 2018. gada 21. - 23. septembrī Latvijas valsts simtgades zīmē. ”

“Šo konkursu gribu salīdzināt ar nošu partitūru - notis ir pierakstītas skaidri, konkurss ir noorganizēts līdzvērtīgi, mehānisms strādā. Un tad – nāk kori, kuri to visu piepilda ar emocijām, skaņām, liek tām dzīvot un elpot visaugstākajā mākslinieciskajā izpildījumā. Lieliska iniciatīva un izcils risinājums. Latvija – izslavētā koru zeme -  sen bija pelnījusi tādu notikumu,” par konkursu stāsta obligātā skaņdarba autors, komponists Ēriks Ešenvalds.

Otrais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss noritēja no 22. līdz 24. septembrim Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē un sapulcināja simtiem dziedātāju no Somijas, Zviedrijas, Slovēnijas, Lietuvas, Igaunijas un Īrijas.

Konkursa žūrijas darbu vadīja Bredijs Olreds (Brady Allred) no ASV; žūrijas komisijā darbojās Ambrožs Čopi (Ambrož Čopi) no Slovēnijas; Rolands Daugela (Rolandas Daugėla) no Lietuvas, Trīna Koha (Triin Koch) no Igaunijas un Rihards Dubra.

Trešais Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss notiks 2018. gada septembrī. Konkursa mākslinieciskais vadītājs un idejas autors ir diriģents Jānis Ozols.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja