Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pasaules baleta zvaigznes uz vienas skatuves Baltijas baleta festivāla Galā koncertā

Mazliet neierasti, bet šogad Starptautiskā Baltijas baleta festivāla krāšņākais notikums - Galā koncerts - notiks jau festivāla sākumā.17. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla Galā koncerts būs skatāms pirmdien, 30. aprīlī plkst. 19 Latvijas Nacionālajā operā. Koncertā uzstāsies pasaules baleta zvaigznes no Nīderlandes, Filipīnām, Portugāles, ASV, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas, vēsta festivāla sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Stiģe-Škuškovnika.

"Kā jau ierasts, arī šogad Starptautiskā Baltijas baleta festivāla Galā koncertā uzstāsies pasaules baleta zvaigžņu elite, un savos priekšnesumos piedāvās spilgtu emociju gammu ar visdažādākajiem dejas un baleta izteiksmes līdzekļiem un tehniskajām iespējām. Lielākās šī koncerta intrigas varētu attēlot metaforās – eksotisku ziedu krāsas un smaržas, izvirdis vulkāns un kaislīgs ugunsputns. Ir jāredz, lai par to runātu!" stāsta festivāla direktore Lita Beiris.Koncertā ar abstrakti romantisku duetu un īpaši mākslinieku tehniskajai virtuozitātei izveidotu deju uzstāsies Nīderlandes modernās dejas zvaigznes - dejotāji Drū Džeikobija un Rubinalds Pronks. Mūsdienu dejas iestudējumu - duetu - izpildīs Lisabonas (Portugāle) baleta premjeri Filipa di Kastru un Karlušs Pinillušs-Kastru. Festivāla eksotiskākie viesi, kuri mērojuši vistālāko ceļu uz Latviju, gaidāmi no Filipinām – Manilas baleta dejotāji Kendisa Kabrera Adea un Džīns Marks Kordero, kuri savā priekšnesumā priecēs skatītājus gan ar klasiskā baleta valdzinājumu, gan modernās dejas specifiku. Jau otro reizi baleta festivālā uzstāsies vairāku starptautisku konkursu laureāts, Vašingtonas (ASV) dejotājs Bruklins Maks, šoreiz kopā ar deju partneri Sāru Stīlu izpildot divas spilgtas, bet atšķirīgas dejas.Savukārt Baltijas valstis Galā koncertā pārstāvēs Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra vadošie solisti Olga Konošenko un Martinas Rimeikis, Igaunijas Tartu Vanemuines teātra baleta vadošie solisti Marija Izabella Engele un Kolins Megs, Latvijas Nacionālā baleta dejotāju grupa, kā arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi.

Kā vēstīts iepriekš, 17. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls norisināsies no 27. aprīļa līdz 28. maijam Rīgā un Preiļos. Biļetes uz festivāla izrādēm var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī Latvijas Nacionālās operas kasēs un pasākumu norises vietās. Sīkāku informāciju un detalizētu festivāla programmu var uzzināt festivāla mājas lapā www.ballet-festival.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja