Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Piedzīvotais un draugi trīs koncertos

Uldis Marhilēvičs autorkoncertos svin savu 60 gadu jubileju

Jau ierasts, ka mākslinieki, svinot apaļas jubilejas, ne tikai saņem apsveikumus un rīko ballītes, bet pasniedz dāvanas arī saviem cienītājiem koncertu, izstāžu un tamlīdzīgu pasākumu veidā – kas nu atbilst viņu darbības profilam. Šogad arī komponists, pianists un viens no klausītāju visvairāk mīlētajiem Latvijas mūziķiem Uldis Marhilēvičs, piedzīvojot apaļu jubileju – 60 gadus, pulcina draugus, Latvijas mūziķus, lai kopā ar visiem labas mūzikas cienītājiem izbaudītu trīs autorkoncertus kā atskatu uz aizvadītajos gados paveikto. Tieši komponista dzimšanas dienā, 31. maijā, notika koncerts Rīgā, Dailes teātrī, tam sekos vēl divi koncerti – Cēsu koncertzālē 1. jūnijā un Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 2. jūnijā.

"Ceļa posms ir pieveikts nopietns, gandrīz kā no Tobago līdz Pāvilostai," smejas Uldis Marhilēvičs. "Tagad jūtos atkal atgriezies mājās, un gribas vēlreiz izdzīvot skaistākos piedzīvojumus. Man tie ir mūzikā."

Komponists gan ir ļoti aizņemts un tā vietā, lai filosofiski ļautos pārdomām, intensīvi gatavojas koncertiem un vārda tiešā nozīmē ir grūti noķerams pļāpāšanai. Brīvajā brīdī viņš pastāsta, ka plašajā, žanriski un stilistiski daudzveidīgajā jubilejas koncertu programmā izskanēs gan viņa instrumentālā mūzika, gan dziesmas no koru repertuāra un teātra izrādēm, kā arī aizvadīto gadu roka un popmūzikas zelta fonds. "Ja atklāšu visu koncertu repertuāru, klausītājiem laupīšu pārsteiguma sajūtu, kas ir ļoti svarīga arī tad, ja ejam klausīties it kā pazīstamu izpildītāju. Vai būs dzirdams arī kas jauns? Protams, jauna mūzika top visu laiku," noslēpumains ir komponists. 

Viens noslēpums gan tiek atklāts – Udis Marhilēvičs savas 60. jubilejas gadā ir sarakstījis skaņdarbu multimediālajam bērnu un jauniešu koru lieluzvedumam Tiltiem pāri, kas pirmatskaņojumu piedzīvos Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādes ietvaros 20. jūlijā Arēnā Rīga.

Bet līdz tam trijos jubilejas koncertos bez komponista paša piedalīsies arī Marhila draugi – Ivo Fomins, Ance Krauze, Igo, Miks Dukurs, Ainars Mielavs, Antra Stafecka, Sergejs Jēgers, Aija Andrejeva, Laimis Rācenājs, Ainars Virga, Zintis Žvarts, Aivars Hermanis, Raimonds Macats, Dzintars Beitāns un daudzi citi. Katrā no trim koncertiem būs atšķirīgs pavadošais sastāvs, un īpašas noskaņas un krāsas koncertos piešķirs jaunākās paaudzes mūziķi – Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas simfoniskā orķestra grupa, Liepājas Melngaiļskolas bigbends, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas koris, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris Laiks, Vidzemes kamerorķestra stīgu grupa u. c. 

Biļetes – Biļešu paradīzes kasēs, internetā un koncertu norises vietās.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja