Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pinies, klūpi tekstu un melodiju tīklos

Dziedātāja LP atgriežas Latvijā ar otro koncertu gada laikā

Pasaulē pazīstamas viesmākslinieces uzstāšanās Latvijā otro reizi gada laikā vien jau ir vērā ņemams notikums. Dziedātāja ar skatuves vārdu LP, īstajā vārdā Laura Pergolici, sniedza labi apmeklētu koncertu Arēnā Rīga pagājušā gada decembrī, un jau pirmdienas vakarā, 2. jūlijā, viņa atgriezīsies pie mūsu klausītājiem, lai uzstātos vienā no gleznainākajām koncertu vietām zem klajas debess, kur scenogrāfiju veidojusi daba un vēsture – Gaujas senlejas ieskautajā Siguldas pilsdrupu estrādē.

Kā jau var noprast pēc 1981. gadā Ņujorkā dzimušās dziedātājas un ne vien savu, bet arī megazvaigžņu Riannas, Kristīnas Agileras, Šēras, Backstreet Boys hitu autores uzvārda, viņas saknes nāk no Itālijas, kas pasaulei devusi gan operas žanru, gan pieplūdinājusi Eiropu ar neskaitāmiem lipīgiem Italo Disco hitiem pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu pirmajā pusē. Arī Lauras mūzika, kurā ir diezgan daudz elektronikas, visdrīzāk liekama popmūzikas lauciņā, bet viņas lielākais hits Lost On You, kas nāca klajā 2015. gada novembrī, ir folkroka balāde un ierindojās hitu tabulu augšgalā vairāk nekā desmit Eiropas valstīs, vislielākos panākumus gūstot Francijā un Itālijā, kur dziedātāja arī šīs turnejas laikā sniedz visvairāk koncertu.

Oriģinālā skatuves vārda izvēle ir pamatota – mūzikas cienītāju valodā ar burtu kombināciju LP apzīmē pilnmetrāžas vinila plašu formātu, kura atšifrējums ir Long Play, un Lauras Pergolici dziesmas patiešām jāklausās ilgi, lai ar katru reizi vairāk sapītos viņas savērpto melodiju un nebeidzamo tekstu rindu tīklos, kas gribot negribot vedina pieminēt Bobu Dilanu, turklāt arī vizuāli LP ļoti atgādina slaveno dziesminieku viņa agrīnajos gados. Iespējams, Laura, kura arī spēlē ģitāru, ukuleli, mutes harmonikas un dziedāšanu vietām papildina ar svilpošanu, varētu krietni organiskāk iejusties Dilana lomā jaunībā nekā aktrise Keita Blānšeta 2007. gada filmā I’m Not There, bet var jau būt, ka viņa lielā ekrāna slavas un aktieru maizītes nemaz nealkst.

Parasti mēdz teikt, ka dziedātājām ar spēcīgām balsīm, lai tās iespaidīgi rezonētu, vajadzīga masa, bet, līdzīgi kā Eimijai Vainhausai, miesās ļoti trauslajai LP balss plūst no neizskaidrojamām dzīlēm – šķiet, viņa spētu pārkliegt jebkuru sirēnu, un dziedātājas biogrāfijā var lasīt, ka jau bērnībā viņa, kautrējoties par savu skaļo balsi, dziedājusi, darbinot putekļsūcēju. Kopš 2001. gada tapuši četri Lauras pilna apjoma albumi.

Atgriežoties pie sākumā minētā, LP, Nika Keiva, Arcade Fire, GusGus, Sonic Youth Tērstona Mūra, tāpat arī Depeche Mode un Džeka Vaita laikus izpārdotie koncerti pie mums ir labākā dāvana mūzikas cienītājiem Latvijas simtgadē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja