Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Poga un Sarkisjans uzstājas nozīmīgajā Francijas Radio festivālā Monpeljē

Vakar, 17. jūlijā, Francijas Radio festivālā Monpeljē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga diriģēja Tulūzas Kapitolija orķestri, savukārt uz godpilno orķestra vieskoncertmeistara posteni šajā programmā tika aicināts LNSO koncertmeistars Georgs Sarkisjans, informēja LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Monpeljē Kongresu centra Le Corum Berlioza opera jeb Lielā zāle bija izpārdota, un mūziķu sniegumu publika uzņēma ar ilgstošām ovācijām.

17. jūlija koncerta programmā bija Antonīna Dvoržāka Čellkoncerts, kur solo spēlēja franču jaunā zvaigzne Edgārs Moro (*1994), un Dmitrija Šostakoviča īpatnējā 12. simfonija 1917, kas iekļāvās festivāla tēmā Revolucionāri skaņdarbi un 1917. gads un ko Latvijas klausītāji LNSO un Andra Pogas lasījumā novērtēja 31. martā Liepājas starptautiskā zvaigžņu festivāla noslēguma koncertā koncertzālē Lielais dzintars.

Bet šodien, 18. jūlijā programma tiks atskaņota Tulūzā.

Tulūzas Kapitolija orķestri uzskata par vienu no pieciem labākajiem Francijas orķestriem. Andra Pogas sadarbība ar šo kolektīvu sākās 2016. gadā, un kopš tā laika Poga vairākkārt ar lieliem panākumiem stājies Tulūzas orķestra priekšā, toskait 2016. gada Francijas Radio festivālā Monpeljē, Hektora Berlioza Fantastiskās simfonijas atskaņojumā aizvietojot kolektīva māksliniecisko vadītāju Tuganu Sohijevu.

Andrim Pogam Monpeljē kļuva par spožās starptautiskās karjeras atspēriena punktu pēc absolūtās uzvaras Jevgeņija Svetlanova diriģentu konkursā 2010. gadā.

Augustā Andris Poga atgriezīsies Francijā kopā ar paša vadīto LNSO, lai piedalītos vienā no lielākajiem Francijas klasiskās mūzikas festivāliem Rokdanteronā.

Georgs Sarkisjans patlaban gatavojas soloprogrammu ciklam ar Ludviga van Bēthovena vijolsonātēm. Cikla pirmais koncerts notiks 26. augustā plkst. 16 koncertzālē Cēsis festivālā LNSO vasarnīca.

Pēckoncerta sarunas ar Andri Pogu un Georgu Sarkisjanu būs dzirdamas Latvijas Radio 3 Klasika sestdienas rīta programmā Diena sākusies 22. jūlijā plkst. 9.30.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja