Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Raimonds Pauls ar jaunajām balsīm

Maestro atkal atsvaidzina populārās mūzikas balsu ainavu.

"Šajā programmā iziešu uz skatuves ar savu jauno vokālistu paaudzi," Maestro Raimonds Pauls saka par kārtējo jauno koncertprogrammu Ielūdz Maestro Raimonds Pauls. Šoruden, no 22. oktobra līdz pat Adventes sākumam, šī programma izskanēs koncertos vairākās pilsētās Latvijā. Raimonds Pauls Latviju apceļos kopā ar jaunajiem solistiem – džeza un gospeļu mūzikas izpildītāju Kristīni Prauliņu, vispusīgi talantīgo Dināru Rudāni un jau vairāku vokālistu konkursu laureātu Mārtiņu Ruski, kurš pirmo atpazīstamību guvis popmūzikā, taču turpina izkopt savu basbaritona balsi, studējot J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā akadēmisko dziedāšanu. Savu radošo kopdarbu viņi vispirms vedīs uz Alūksni, kur koncerts notiks 22. oktobrī Kultūras centrā. Sekos uzstāšanās 2. novembrī kultūras namā Lielvārde, 12. novembrī Līvānu novada Kultūras centrā, 17. novembrī dažu Kultūras centrā, 24. novembrī Rīgā atjaunotajā VEF Kultūras pilī. Šāgada turneju vainagos koncerts Madonas kultūras namā 2. decembrī.

"Ar Kristīni Prauliņu, galīgi jauniņu, mēs savā laikā sākām pa džeza līniju, viņai jau ir sava pieredze. Programmā piedalīsies arī Mārtiņš Ruskis, kurš mācās Latvijas Mūzikas akadēmijā par vokālistu, varbūt kādreiz būs solists operā. Ar Dināru man ir arī soloprogramma, ar viņu strādāt ir interesanti, viņa ir talantīga dziedātāja ar labu vokālo skolu un daudz strādā," Raimonds Pauls iepazīstina ar programmas solistiem. Visi trīs dzirdami arī nule MicRec izdotajā Raimonda Paula mūzikas albumā Kad tu ej pie bitēm, savukārt Maestro pieminētā viņa un Dināras Rudānes soloprogramma No klasikas līdz... skanēs Mūzikas namā Daile 28. oktobrī, 15. un 22. novembrī. "Atrast labus vokālistus – tā mums ir lielākā problēma, ar instrumentālistiem mums tā lieta ir labāka, viņi var mācīties ārzemēs, apgūt tādu spēles manieri, kā vajag šodien," Maestro komentē situāciju latviešu popmūzikā un džezā. Arī turnejas instrumentālajā grupā Maestro sapulcējis jaunos, bet sevi jau spilgti apliecinājušos mūziķus. Grupas muzikālā vadība uzticēta ģitāristam un aranžētājam Mārcim Auziņam, tajā spēlē arī pianists Kristaps Vanadziņš, kontrabasists un basģitārists Toms Poišs un sitaminstrumentālists Rūdolfs Dankfelds.

"Koncertprogrammā Ielūdz Maestro Raimonds Pauls iekļautas gan pilnīgi jaunas, speciāli jaunajiem izpildītājiem radītas kompozīcijas ar Guntara Rača, Jāņa Petera un Leona Brieža dzeju, gan maz dzirdētas teātra dziesmas, gan jau pazīstamas un klausītājiem tuvas kompozīcijas. Pats Maestro koncertā uzņēmies divas lomas: viņš ne tikai spēlēs klavieres, bet arī vadīs koncertu," atklāj producents Jānis Kļaviņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja