Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Rīgā notiks latgaliešu grupu koncerts Taiseits Latgolā

Piektdien, 9. decembrī Latvijas Mūzikas akadēmijas Studentu klubā notiks šogad pirmais latgaliešu grupu koncerts Rīgā. Koncertā uzstāsies grupas Dabasu Durovys, Krampis, Green Novice un dziesminiece Laura Bicāne, portālam Diena.lv pavēstīja biedrības Latgolys Studentu centrs pārstāve Edīte Husare.Pēdējos piecus gadus uz latgaliešu mūzikas koncertiem regulāri ir tikuši aicināti interesenti arī Rīgā. Koncerti notikuši gan klubā Depo, gan Nabaklab, gan kafejnīcā Ļeņingrad un citur. Studentu klubā latgaliešu grupu uzstāšanās savulaik bijis regulārs notikums.

Koncertā Taiseits Latgolā būs iespēja redzēt un dzirdēt latgaliski muzicējošas grupas un izpildītājus. Dabasu Durovys ir šobrīd viena no aktīvākajām latgaliešu grupām, kas radusies 2006. gada sākumā un darbojas Daugavpilī. Grupas stilu var definēt kā latgaliešu roku, grupas mūzikā var dzirdēt arī melodiska poproka apvienojumu ar blūza un ska elementiem. Šogad grupa veiksmīgi startējusi vairāku Latvijas radio staciju topos ar dziesmu latviski Grēku fani.

Krampis ir grupa no Līvāniem, kas spēlē folkroka stilā. Grupa dibināta 2009. gada maijā, un pa šo laiku paspējusi uzstāties vairākos latgaliešu mūzikas festivālos un pasākumos. Šogad dziesma Kuopu, kuopu kolnā iekļauta mūsdienu tautas mūzikas izlases Sviests IV dziesmu vidū.

Green Novice ir latgaliešu smagā folkroka un metāla grupa no Preiļiem, kas labi zināma latgaliešu mūzikas cienītājiem. Pazīstamākā grupas repertuāra dziesma ir Zili malni padebeši, kas bijusi arī Latgales Radio gada spēlētākās dziesmas godā.

Laura Bicāne ir dziesminiece no Daugavpils puses (Špoģiem). Uz skatuves ir īsts dabas bērns, apbur klausītājus ar savu vienkāršību un šarmu. Šogad L. Bicāne ar dziesmu Freakin’ out piedalījās Eirodziesma 2012 konkursa atlasē un ir iekļuvusi arī pusfinālistu vidū.

Koncerts Taiseits Latgolā notiks Rīgā, Studentu klubā, ieeja no plkst. 21.

Pasākumu informatīvi atbalsta biedrība Latgolys Studentu centrs, portāls Draugiem.lv, Latgalīšu Kulturys gazeta Lakuga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja