Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgā notiks vairāki Lāčplēša dienai veltīti pasākumi

11. novembrī Rīgā paredzēti vairāki Lāčplēša dienai veltīti piemiņas pasākumi un plaša kultūras programma, tajā skaitā koncerti, deju uzvedums, kino seansi, kā arī patriotiski izzinošas aktivitātes jauniešiem.

Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10. novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks kormūzikas koncerts Mārtiņam Braunam 60, savukārt kinoteātrī K Suns paredzēta dokumentālās filmas Gvido Zvaigzne pirmizrāde, portālam Diena.lv pavēstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

11. novembra atceres pasākumi sāksies plkst. 9 Doma baznīcā ar Ekumenisko dievkalpojumu, pēc tam plkst. 11 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos.

Dienas gaitā, plkst. 13 ikvienam būs iespēja vērot Rīgas garnizona vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, bet svinīgā godasardzes maiņa pie Rīgas pils paredzēta plkst. 14, pēc tam ziedu nolikšana pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa.

Lāčplēša dienas atceres pasākums ar valsts, Rīgas pašvaldības augstāko amatpersonu un militārpersonu piedalīšanos notiks arī Sudrabkalniņā. Pasākumā muzicēs profesionālais pūtēju orķestris Rīga, vairāki kori, kā arī folkloras kopa Vilki.

No plkst. 17.30 līdz pat vienpadsmitiem vakarā tradicionāli notiks pasākums Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem, kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11. novembra krastmalai, kā arī koncerts Strēlnieku laukumā, ugunsplosta palaišana Daugavā un plkst. 21.30 sadziedāšanās pie Rīgas pils.

Ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim būs iespēja dienas gaitā apmeklēt arī vairākus bezmaksas koncertus, kas notiks Anglikāņu baznīcā, Rīgas Kultūras centrā Iļguciems, Rīgas Svētā Pētera baznīcā, VEF Kultūras pilī un Rīgas Latviešu biedrības namā.

Tāpat 11. novembra atcerei Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā Mazā ģilde tiks demonstrēta filma Vienīgā fotogrāfija, bet Jugendstila muzejā būs lekcija Rīgas militārvēsturiskie pieminekļi.

Jauniešus aicina uz patriotiski izzinošiem pasākumiem, kas notiks Andrejsalā, kurā risināsies patriotiska piedzīvojumu spēle jauniešiem Rīgas hronika 11.11.11. Līdzīgs pasākums 11. novembris - mūsdienu acīm notiks arī Zaķusalā, kurā paredzēta brīvības cīņu kaujas rekonstrukcija, kā arī viktorīna un strēlnieku stafete.

11. novembra pasākumi Rīgā notiek ar Rīgas pašvaldības atbalstu.

Lāčplēša dienai veltīto pasākumu programma pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja