Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +20 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Rīgā programmā Tango Galā uzstāsies primabalerīna Uljana Lopatkina

7. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā Marijas teātra primabalerīna Uljana Lopatkina kopā ar vadošiem Latvijas Nacionālā baleta solistiem piedāvās programmu Tango Galā, kas veltīta izcilajam argentīniešu komponistam Astoram Pjacollam.

Tango Galā veidos trīs daļas, kurās baleta cienītāji redzēs slavenā argentīniešu horeogrāfa Maurisio Vainrota šedevru – viencēliena baletu Tango plus, izcilā holandieša Van Manena temperamentīgo viencēliena baletu 5 tango, kā arī slaveno baletmeistaru Vladimira Vasiļjeva, Kšištofa Pastora un Nikolaja Androsova tango uzvedumus.

Uljana Lopatkina ir viena no pieprasītākajām balerīnām pasaulē. 1991. gadā viņa uzņemta Marijas teātra trupā, bet 1995. gadā kļuva par primabalerīnu. 1997. gadā saņēma prēmiju Zelta Maska un Benois de la Danse balvu, 1998. gadā – Londonas laikraksta Evening Standard kritiķu prēmiju. 1999. gadā viņai piešķirta Krievijas Valsts prēmija. Lopatkina dejojusi uz daudzām pasaules skatuvēm, tostarp Maskavas Lielajā teātrī, Londonas Karaliskajā operas teātrī, Parīzes Lielajā operā, Milānas La Scala teātrī, Ņujorkas Metropolitēna operā.

Pateicoties Pētera Avena labdarības fonda Paaudze atbalstam koncertu apmeklēs Rīgas horeogrāfiskās vidusskolas talantīgākie audzēkņi. Vidusskolas pedagoģe Regīna Kaupuža uzskata, ka skolas audzēkņiem un topošajiem klasiskā baleta dejotājiem šī ir vienreizēja iespēja redzēt pasaules baleta zvaigžņu uzstāšanos Latvijas Nacionālā operā, kā arī iepazīt baleta mākslas noslēpumus un apjaust klasiskās baleta dejotāju kustības netveramo skaistumu. "Jauniem māksliniekiem ir svarīgi profesionāli un tehniski pareizi izpildīt visus dejas elementus, kā arī saprast galveno un atminēt pieredzējušo meistaru noslēpumu kā panākt, lai dejotāja deja izpaustu īstas jūtas un emocijas un iekarotu skatītāja sirdi."

Sadarbībā ar Pētera Avena fondu Paaudze daļa no biļešu tirdzniecībā iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedoti Bērnu slimnīcas fonda akcijas Saulainās dienas atbalstam Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam. Plānots, ka remontam nepieciešamie līdzekļi tiks savākti līdz pavasarim, un slimnīcā tiks uzsākti ilgi gaidītie remontdarbi. Labdarības akciju atbalsta Pirmais Baltijas kanāls un laikraksts Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja