Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas festivāla atklāšanas koncertu vēros klausītāji klātienē

Rīgas festivāla atklāšanas koncerts 11. jūnijā Dzintaru koncertzālē noritēs pilotprojekta ietvaros ar mērķi pārbaudīt praksē vakcinācijas, izslimošanas un testēšanas sertifikāta īstenojamību un praktisko pielietošanu brīvdabā notiekošā publiskā pasākumā. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves satiksies dziedātājs Intars Busulis, Abonementa orķestris, Latvijas Radio bigbends un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris.

Koncerta sākums paredzēts plkst. 20. No plkst. 17 sāksies koncertu apmeklētāju vakcinācijas, izslimošanas vai testēšanas sertifikātu pārbaude, ieejas biļešu kontrole, kā arī eksprestestu veikšana. Ņemot vērā koncerta apmeklējuma specifiku, pavadītais laiks dokumentu pārbaudei var būt ilgāks nekā ierasts, tāpēc apmeklētāji tiek aicināti ierasties koncerta norises vietā ne vēlāk kā plkst. 18.30. Ieeja koncertzālē tiks pārtraukta plkst. 19.50.

Koncerta apmeklētājiem būs jāuzrāda digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka persona ir vai nu vakcinējusies pret Covid-19, vai veikusi Covid-19 testu, vai arī vīrusu pārslimojusi. Digitālo Covid-19 sertifikātu varēs uzrādīt elektroniskā vai izdrukātā formātā. Testēšanas sertifikātam jāatbilst vismaz vienai no šādām prasībām: pēdējo 48 stundu laikā ir veikts Covid-19 tests, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, un tas ir negatīvs, vai pēdējo 6 stundu laikā pirms pasākuma norises veikts SARS-CoV-2 antigēna tests, un tas ir negatīvs. Apmeklētājiem būs jāuzrāda arī personu apliecinošs dokuments. Pārbaudei tiks pieņemts tikai QR kods, kas apliecina Covid-19  izslimošanu, pabeigtu vakcināciju vai veiktu testu.

Apmeklētājiem, kuri nevarēs uzrādīt QR kodu, vai tā nolasīšana nebūs tehniski iespējama no plkst. 17.00 līdz plkst. 19.15 tiks piedāvāta iespēja veikt SARS-CoV-2 antigēna testu. To veiks sertificētas laboratorijas personāls pie Dzintaru koncertzāles. Testu veikšana būs bez maksas.

Apmeklētājiem būs jālieto mutes un deguna aizsegs visā pasākuma norises laikā. Klausītājiem būs fiksētās, personalizētās sēdvietas. Blakus varēs atrasties ne vairāk kā divas personas, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, un ne vairāk kā četras personas, kas ir vienas mājsaimniecības locekļi. Pametot sēdvietu, personām būs jāievēro divu metru fiziskās distancēšanās nosacījumi. Koncerta maksimālais apmeklētāju skaits ir ne vairāk kā 500 personas.

Persona, kas ierodoties uz koncertu, nevarēs uzrādīt atbilstošu sertifikātu vai ieradīsies koncerta vietā pēc norādītā laika,  koncertā netiks ielaista un nauda par iegātāto biļeti netiks atgriezta.

11. jūnija koncertā līdzās dziesmām no Kārļa Lāča Latvju simfonijas un teātra mūzikas dzirdēsim arī iemīļotus džeza standartus, tostarp Summertime, Night and Day un When I Fall in Love. Intars Busulis un Kārlis Lācis ir spilgts tandēms, kuru raksturo īpaša radošā dzirksts un fantastiska skatuviskā sapratne, kā arī talants radīt un atskaņot emocionāli ievelkošu mūziku. Atskaņojuma vadītājs un diriģents - Kārlis Vanags. Koncerts tiks pārraidīts ReTV kanālā 11. jūnijā plkst. 21.25.

Šogad Rīgas festivāla koncertos, kas izskanēs no 11. jūnija līdz 10. jūlijam, varēs dzirdēt spilgtākos Latvijas mūziķus un kolektīvus – Latvijas Radio kori, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio bigbendu, Rīgas Saksofonu kvartetu, pianistu Vestardu Šimku, klavesīnisti Ievu Salieti, pianisti Agnesi Egliņu, dziedātāju Intaru Busuli. Koncertos skanēs Imanta Kalniņa mūzikas stāsti, džeza standarti, dažādu laikmetu klaviermūzika, beļģu un franču baroka šedevri, kā arī vairāki jaundarbi.

Koncerta apmeklētāji tiek aicināti prioritāri izmantot attālināto biļešu iegādes iespējas. Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv, kā arī “Biļešu paradīzes” kasēs. Pasākuma norises vietā darbosies kase, kurā nepieciešamības gadījumā ar bezskaidras naudas norēķiniem būs iespējams iegādāties biļeti pirms pasākuma.

Rīgas festivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja