Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas svētkos pirmatskaņos Prauliņa kompozīciju Rīga, mana baltā Rīga

Rīgas svētku noslēgumā, 19. augustā, 11. novembra krastmalā notiks īpašs Rīgas svētku koncertuzvedums. Svētku kulminācijā plkst. 21.30 notiks komponista Uģa Prauliņa skaņdarba Rīga, mana baltā Rīga pirmais publiskais atskaņojums, pastāstīja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Ilona Brūvere.

Komponists Uģis Prauliņš, kurš šogad ieguvis prestižo Vācijas mūzikas balvu Echo Klassik, stāsta: "Rīgas svētkiem esmu pārstrādājis latviešu tautas dziesmu oriģinālmūzikas kora albumu, kas sarakstīts Rīgas astoņsimtgadei. Apvienotais Rīgas koris to izdziedās un izdejos šī gada Rīgas svētku koncertuzvedumā Rīga, mana baltā Rīga. Tā ir liela laime - mūzikas albums piedzīvo atjaunotu, skatuvisku versiju! Mums par Rīgu nemaz nav liela dziesmu biruma, bet ir daudz mazāk pazīstamu melodiju, kuras gribēju šeit atdzīvināt, lai cilvēki tās sāk lietot. Man patīk strādāt ar tautas mūziku."

Apvienotais koris un deju kolektīvi - 600 dziedātāji un 300 dejotāji - gatavojas īpašajam koncertam diriģentu Ivara Cinkusa un Inta Teterovska vadībā. Koncerta solisti ir Ance Krauze un Zigfrīds Muktupāvels, uzvedumā piedalās arī Rīgas kamerkoris Ave Sol. Skaņdarba Rīga, mana baltā Rīga horeogrāfisko zīmējumu veido Agris Daņiļēvičs, Jānis Ērglis un Jānis Purviņš. Koncerta režisors ir Uģis Brikmanis, bet koncertuzveduma mākslinieciskā vadība uzticēta Romānam Vanagam. Ar režisoru Uģi Brikmani un horeogrāfu Agri Daņiļēviču viņu saista vairāki monumentāli kora mūzikas darbu atskaņojumi laikmetīgā, mūsdienu skatītāju un klausītāju uzrunājošā formā, kas piesaista plašu publikas loku, aizraujot tūkstošiem mūzikas un dejas entuziastu. Romāns Vanags komponista Uģa Prauliņa izjustās tautas melodijas raksturo kā latviešu mentalitātes, enerģētiskās jaudas un tautas vēsturiskās pieredzes kvintesenci dziesmu pūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja