Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rudens kamermūzikas festivālā muzicēs pasaulslavenais stīgu kvartets Modigliani

Rudens kamermūzikas festivālā 19. oktobrī Dzintaru Mazajā zālē viesosies pasaulslavenais stīgu kvartets Modigliani no Francijas. Koncertā dzirdēsim romantiskā dziesminieka Franča Šūberta vēlīno stīgu kvartetu Nāve un meitene, Jozefa Haidna amizanto Kvintu kvartetu, bet no 20. gadsimta kamermūzikas klāsta ansamblis izraudzījies ugunīgā ungāra Bēlas Bartoka Trešo kvartetu, ziņoja Latvijas koncertu sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Stīgu kvartets Modigliani ir regulārs Eiropas nozīmīgāko kamermūzikas festivālu un koncertzāļu viesis, pirmais no stīgu kvartetiem, kam ticis gods ieskandināt Elbas filharmoniju Hamburgā. Savu piecpadsmito sezonu viņi svinēs gan Vigmora zālē Londonā un Luvras muzejā Parīzē, gan arī Ķelnes filharmonijā un Pjēra Bulēza zālē Berlīnē, līdzās Ņujorkai, Tokijai, Briselei un Minhenei iekļaujot arī Baltijas piekrasti – Jūrmalu.

“Tas ir liels prieks dzirdēt ar kādu spalvas vieglumu, līksmību, jauneklīgu enerģiju kvartets atskaņo mūziku. Pārsteidzošs ir četru balsu līdzsvars, skaņas smalkums un pastāvīga vērība dinamikai, harmonijai un ritma precizitātei. Viss šķiet dabisks, neatkarīgs un ļoti vijīgs,” raksta Suddeuche Zeitung.

Stīgu kvarteta Modigliani  mītnes vieta ir Parīze. Savulaik četru Parīzes konservatorijas studentu mīlestība un apbrīna pret itāliskā francūža Amedeo Modigliani meistarīgo veikumu bijusi tik nozīmīga, ka ansamblis nes izcilā gleznotāja vārdu.

Ansambļa dalībnieki: Amorī Koeto (I vijole), Loīks Rio (II vijole), Lorāns Marfēns (alts), Fransuā Kifērs (čells).

Rudens kamermūzikas festivāla koncerti notiks no 9. līdz 20. oktobrim Rīgā, Talsos, Daugavpilī, Madonā un Jūrmalā. Klausītājus gaida tikšanās ar izcilo ansambli Raro, ar spožiem solistiem - franču čellistu Žanu Gijēnu Keirasu un britu vijolnieku Tomasu Gūldu, kā arī ar jauno talantīgo latviešu pianistu Daumantu Liepiņu un kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Festivāla patrons – komponists Pēteris Vasks.

 

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja