Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Savādākas minūtes līdz pusnaktij - šovakar Rīgā Linkin Park

Šovakar Rīgā uzstāsies Amerikas rokgrupa Linkin Park


Kopš laika, kad daļa jaunatnes dalījās vai divās nometnēs, vieni atbalstot Korn, otri jūsmojot par Linkin Park, aiztecējis pietiekami daudz ūdeņu, lai šie ķīviņi vien izsauktu smaidus. Abas grupas atstājušas savu devumu mūzikas lauciņā, ļaujot faniem turpināt strīdēties, kura no abām ir tā dēvētā nu metal žanra īstenie pārstāvji (Korn vokālists Džonatans Deiviss savulaik paziņojis, ka par nu metal grupām varot saukt tikai tās, kas atdarina viņus, bet ne jau pašus Korn), turklāt šogad tās abas viesojas Latvijā. Korn koncerts jau aizvadīts, taču šovakar Arēna Rīga pulcēs Linkin Park cienītājus. Daudziem palicis atmiņā "nenotikušais Linkin Park koncerts", uz kuru šī gada sākumā sāka tirgot biļetes - bija plānots, ka ar Baltic Entertainment Agency gādību 28.jūnijā Linkin Park uzstāsies Skonto stadionā. Krāpnieku dēļ šis koncerts nenotika, taču pēc neilga laika pie šī koncerta organizēšanas ķērās koncertaģentūra FBI, un tika apstiprināts cits datums - 11.jūnijs. Solot 105 minūšu garu programmu, kurā tiks iekļautas gan dziesmas no jaunā albuma Minutes to Midnight, gan iepriekšējo gadu hīti, Linkin Park šovakar kāps uz Arēna Rīga skatuves. Padomāts arī par skatītāju drošību, zālē izvietojot dubultās barjeras - ja nu kādam gribas "virpuli" sataisīt! Kā iesildītāji spēlēs jaunie, daudzsološie briti The Blackout.

Grūtais sākums


Linkin Park spēlētais mūzikas žanrs dēvēts dažādi - alternatīvais metāls, reproks, arī, protams, jau pieminētais nu metal. Pirms nedēļas izdotais viņu "kosmiskais" videoklips dziesmai Leave Out All The Rest, kas ir piektais singls no pēdējā albuma, gan neietilpst nevienā no minētajiem lauciņiem, un, jāatzīst, arī pārējās dziesmas no šī albuma skan krietni savādāk. Taču neatkarīgi no "marķējuma" bilance ir apskaužami pozitīva. Grupas pastāvēšanas laikā pārdoti vairāk nekā piecdesmit miljonu albumu, kā arī iegūti vairāki vērā ņemami apbalvojumi - divi Grammy, trīs MTV balvas u.c. Nez vai 1996.gadā, kad trīs Kalifornijas jaunieši Maiks Šinoda, Breds Delsons un Robs Burdons, kuri kopā mācījās augstskolā, uzsāka kopā muzicēt, viņi spēja iedomāties, ka gadu gaitā kļūs par vienu no jauniešu masu kultūras elkiem. Pieaicinājuši Džonu Hānu, Deivu Farelu un Marku Veikfīldu, sākās cīņa par līgumiem ar ierakstu kompānijām. No sākuma bija grupa Xero, neizbēgamās dalībnieku maiņas (Veikfīlds aizgāja pavisam, Farels aizgāja un atkal atgriezās), atkal jauns grupas nosaukums - Hybrid Theories, līdz parādījās Česters Beningtons. Tā 2000.gadā sākās stāsts Linkin Park.

Uz viļņa


2000.gadā Linkin Park Warner.Bros paspārnē izdeva savu debijas albumu Hybrid Theory, šo albumu producēja Dons Gilmors. Un - veiksmīgi. Albums tika pārdots vairāk nekā 4,8 miljonos kopiju un kļuva par labāk pārdoto studijas albumu 2001.gadā. Tas tika nominēts trīs Grammy balvām, saņemot vienu - par labāko roka izpildījumu dziesmā Crawling. Tāpat mūziķus pamanīja MTV, apbalvojot par labāko roka video dziesmai In The End. Nākamais albums Meteora, kas tika izdots 2003.gadā, jau skanēja savādāk - ierastā nu metal un rapcore skaņa tika papildināta ar jauniem elementiem, iekļaujot ne vien stīgu instrumentus un klavieres, bet pat japāņu bambusa flautas skanējumu. Arī otrais albums noturējās slavas vilnī - pirmajā nedēļā tika pārdoti vairāk nekā 800 000 albumu. Grupa devās pasaules turnejā, atkal saņēma dažādas balvas un izveidoja projektu Projekt Revolution, kurā muzicēja kopā ar citiem māksliniekiem, tajā skaitā Blindside un Xzibit. Būdami panākumu vilnī, Linkin Park mūziķi paguva piedalīties arī citos projektos - Beningtons sāka sadarboties ar DJ Lethal, kamēr Šinoda strādāja kopā ar Depeche Mode un paguva izveidot arī savu grupu Fort Minor.

Pēdējais veikums, 2007.gadā izdotais Minutes to Midnight, izmainīja priekšstatu par Linkin Park skanējumu. Kā apgalvo Maiks Šinoda: "Mēs nebaidījāmies eksperimentēt ar vokālo sniegumu, jauniem instrumentiem, Piemēram, es un Česters pat pamēģinājām kādas dziesmas laikā spēlēt bungas, bet Robs tikmēr apsēdās pie klavierēm un sacerēja dziesmu!" Viņš gan atzinies, ka gatavajā materiālā šie eksperimenti neesot iekļauti, taču tieši ar to palīdzību panākts gaidītais rezultāts. To varēs novērtēt šovakar.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja