Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Savējo tikšanās un koncerta elementi

Jāņa Streiča jubilejas pasākumā sanāks viņa mīļie un aktieri. 

Režisors, gleznotājs, rakstnieks un sabiedriskais darbinieks Jānis Streičs savu skaisto jubileju atzīmē vērienīgi un sirsnīgi. "Viņš aicinājis sev nozīmīgos cilvēkus pabūt kopā sarīkojumā, ko varētu nosaukt par tikšanos ar koncerta elementiem. Būs arī filmu fragmenti, atmiņas, neformālas sarunas," par J. Streiča jubilejai veltīto pasākumu Streiča gads stāsta producents Rimants Liepiņš, "Streičs ir personība, bez kuras grūti iedomājama Latvijas garīgā identitāte šodien. Un ne tikai tāpēc, ka liela daļa viņa radīto kinofilmu kļuvušas par latviešu kultūras zelta fondu, bet arī tādēļ, ka viņa dziļā Latvijas sajūta, patiesā un vienkāršā cilvēkmīlestība, plašais pasaules redzējums un skaidrā valoda ir nepārvērtējama vērtība mūsu tautas ceļos un likteņgriežos." Pirmais koncerts Streiča gads - Rēzeknē, Gorā, 1. oktobrī, bet, tā kā biļetes uz to jau izpirktas, būs arī sanākšana Rīgā - 1. un 2. decembrī kinoteātrī Splendid Palace.

Koncertos piedalīsies maestro Raimonds Pauls, mūziķis Ralfs Eilands, aktieri Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Ivars Kalniņš, Gundars Āboliņš, Uldis Dumpis, Olga Dreģe, Aija Dzērve, Akvelīna Līvmane, Mirdza Martinsone, Juris Kalniņš, Artis Robežnieks, Pēteris Gaudiņš, Katrīne Pasternaka, Velta Straume, Baiba Indriksone, Zane Jančevska, Varis Vētra, Andris Bērziņš, Līga Liepiņa un Ģirts Jakovļevs, kā arī Kauņas Muzikālā teātra primadonna, jubilāra meita Viktorija Streiča ar saviem kolēģiem no Lietuvas. Starp koncerta dalībniekiem būs arī aktieris Jānis Paukštello, kurš skaidri un gaiši pasaka, ka bez Jāņa Streiča un Raimonda Paula viņš "nezin' kas būtu". "Tie ir cilvēki, kuri, paņēmuši savā paspārnē, pēc tam uztur rūpi visu mūžu."

Pirmā satikšanās ar režisoru Jānim Paukštello notika tad, kad viņš dienēja armijā Tallinā. Streičs bija uzņēmis filmuŠauj manā vietā, kur spēlēja arī mācītāju. Garāmejot abi redzējušies arī, kad Paukštello mācījās universitātē ekonomistos un bija iestājies Tautas kinoaktieru studijā. "Biju no laukiem atnācis un uz visiem skatījos kā uz ģēnijiem. Un tad bija proves filmai Mans draugs nenopietns cilvēks. Iegājām ar Gaļinu Maculēviču paviljonā, un Streičs teica Zvirbulim: "Palaidīsim šito pāri, tad nāks galvenie"," stāsta aktieris. Bet sanāca tā, ka 1975. gadā tapušajā filmā spēlēja tieši šis pāris. Par Streiča darba stilu runājot, Jānis Paukštello uzsver, ka režisors mīl savus aktierus, un tas ir galvenais.

J. Paukštello skatās ne tikai visas vecās filmas, bet seko arī jauno kinorežisoru daiļradei. "Man patīk, kā jaunie strādā. No pēdējām īpaši gribas izcelt Jāņa Norda filmu Mammu, es tevi mīlu. Bet neko nevar izdarīt, ja nav finansējuma. Streičs jau arī būtu gatavs taisīt vēl kādu filmu, bet tas ir smagi - iet prasīt naudu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja